Dominic Fritz vrea șefia USRPLUS Timiș. Ca să ducă „mesajul de transformare” în județ

Până acum a fost un simplu membru de partid, dar acum vrea să-și pună experiența de primar al Timișoarei la „căruța” USRPLUS. Dominic Fritz a decis să candideze la președinția filialei Timiș.

usrplus

USRPLUS, ca formațiune proaspăt fuzionată, va avea în curând alegeri în toate structurile. În Timiș, președintele USR, Cristian Moș, a anunțat deja, în urmă cu o lună, că nu vrea un mandat și în noul partid. El a declarat însă că îl va sprijini pe Dominic Fritz pentru șefia filialei unificate. Primarul Timișoarei nu a vrut, până acum, funcții politice, spunând că se concentrează pe ce are de făcut pe CD Loga 1.

Duminică seară, Dominic Fritz a transmis că s-a decis: vrea să fie șef la USRPLUS Timiș. „Am anunțat astăzi colegilor din USRPLUS candidatura mea la președinția filialei Timiș. După cum probabil ați aflat, justiția a aprobat de curând fuziunea dintre partidele USR și PLUS (…) Acum suntem un singur partid care are datoria față de voi, cei care ne-ați ales, să fim partidul care are nu doar voința, ci și puterea să schimbe România în bine.

Candidez pentru că o resimt ca responsabilitatea mea de a pune în slujba acestui proiect unificator toată greutatea funcției mele, experiența mea de a coagula oameni și viziunea mea europeană pentru o nouă cultură politică. Prioritatea mea este Timișoara. Iar împreună cu o echipă de colegi buni, care au dovedit implicarea lor și au câștigat bătălii politice și electorale, vreau să ducem mesajul USRPLUS de transformare în tot județul. Timișoara va genera bunăstare și progres și pentru Timiș dacă vom avea capacitatea să transmitem bune practici de guvernare și soluții inovatoare în fiecare comunitate din jur”, scris edilul, pe Facebook.

Ce urmează pentru Fritz

În calitate de președinte de filială, Dominic Fritz va trebui să bată în lung și-n lat județul, pentru a întări bazinul electoral al partidului. „Cred că, cu el președinte, vom putea să ajunge să avem filiale în toate cele 99 de UAT-uri din județ și candidați foarte puternici pentru următoarele alegeri”, susținea Cristian Moș.

La alegerile locale din toamna lui 2020, USRPLUS Timiș a câștigat doi primari și a pierdut la mare diferență președinția consiliului județean. Rămâne de văzut dacă Raul Olajos, președintele PLUS Timiș, va merge mai departe cu intenția de a candida, la rândul lui, la șefia filialei reunite.