Primele desene cu Podul Solventul. Contractul de proiectare e semnat de un an / FOTO

podul solventul

sursa foto: Facebook / Dominic Fritz

La un an de când a semnat contractul pentru SF și PT de la viitorul pod de la Solventul, avem și primele desene. Termenul de execuție era de 210 zile, din care 90 de zile pentru studiul de fezabilitate. Nici acesta nu este încă gata.

„Marfă proaspătă, direct de la atelierul de proiectare. Proiectantul ne-a trimis primele randări cu viitorul pod de la Solventul care vine în completarea pasajului în construcție. Încă se lucrează la documentație (studiu de fezabilitate). Facem loc pentru toată lumea: linie dublă de tramvai înierbată, 4 benzi de circulație, pistă pentru bicicliști, trotuare și spații verzi. Podul va completa partea vestică a Inelului 4 și va lega Mehala – Ronaț – Blașcovici de Dâmbovița – Calea Șagului”, a anunțat, duminică, primarul Dominic Fritz.

Contractul pentru „servicii SF + PT, C9b Inelul IV Vest: str. Gării – Bd. Dâmbovița” a fost semnat de PMT și asocierea FIP Consulting – Gauss – PFA Batovschi Corneliu Traian-Expert evaluator – Urban Proiect Grup – Novensa – Vireo Enviroconsult – Walhalla Invest Prodcomimpex în 30 septembrie 2021. Suma: un milion de lei, fără TVA.

Mai e mult până se va și face

Prestatorul se obligă să presteze serviciul de întocmire a SF, PT, CS, DE pentru «C9b Inelul IV Vest: conexiunea str. Gării – Bd. Dâmbovița» în termen de 210 zile, din care: 90 de zile de la data emiterii ordinului de începere pentru întocmirea SF; 60 de zile pentru obținere autorizație de construire; 60 de zile de transmiterea de către achizitor a comenzii pentru proiectul tehnic, caietele de sarcini și ale detaliilor de execuție”, scrie în contract. Pentru ca proiectantul să treacă la proiectul tehnic e nevoie ca SF-ul care încă nu e gata să fie aprobat de consiliul local.

Este în șantier și pasajul de la Solventul, care va asigura trecerea pe sub liniile de cale ferată. PMT a obținut 43 de milioane de lei pentru această investiție din Programul „Anghel Saligny”. Este, de altfel, singurul proiect al municipalității aprobat în acest program, iar suma este minimă prevăzută pentru o UAT de categoria Timișoarei.

About Post Author