Două oferte pentru SF-ul de la Radiala Vest. Liderii lor sunt asociați la Podul Solventul

radiala vest

foto: Arhivă

Licitația pentru întocmirea studiului de fezabilitate pentru Radiala Vest a atras două oferte. Este vorba despre două asocieri de firme, cu lideri care au mai avut contracte cu Primăria Timișoara

Primăria Timișoara a lansat în octombrie licitația pentru găsirea unei firme care să facă studiul de fezabilitate pentru Radiala Vest. Este vorba despre o șosea de 2,7 kilometri care va face legătura cu viitoarea Centură Vest. Un kilometru va fi realizat prin proiectul primăriei, iar restul, de către CNAIR.

„Prin realizarea radialei noi de vest (sectorul cuprins între strada Gării – Pasajul Solventul și intersecția cu strada Carpenului) se urmărește degrevarea Căii Șagului și organizarea unei conexiuni intermodale coerente și funcționale între sistemele de transport (…) În același timp asigură legătura și transferului dintre limita inelului IV și Varianta de ocolire Timișoara Vest”, scrie în nota de fundamentare a licitației.

Municipalitatea e dispusă să plătească maximum 1,32 milioane de lei. Au fost primite două oferte: de la asocierile FIP Consulting (lider) – Novensa – Helmert – Walhalla Invest Prodcomimpex – Gaz Instal, respectiv Gauss (lider) – Beta Tehnic – SSF-RO – Cara.

Firmele lucrează împreună pe alte proiecte

„Proiectul este propus a fi realizat cu o intersecție de tip girație de rază largă sau intersecție în cruce la intersecția cu inelul IV – intersecția pasajului inferior Solventul cu strada Gării și cu o intersecție de tip girație la intersecția cu strada Carpenului, urmând să permită racordarea prin intermediul unui drum de legătură la nodul rutier de tip trompetă propus spre amenajare în cadrul proiectului Variantei de ocolire Timișoara Vest”, se precizează în nota de fundamentare a licitației.

FIP Consulting are contracte cu PMT pentru SF-ul și PT-ul pentru noul pod care să facă legătura între bd. Dâmbovița și viitorul pasajul Solventul, pentru PT-ul de modernizare a 34 de stații de tramvai, dar și pentru Magistrala Verde – Calea Șagului. La Podul Solventul, FIP este asociată chiar cu Gauss.

Gauss a depus unica ofertă pentru studiile de oportunitate și caietele de sarcini pentru curățenia stradală, respectiv deszăpezire și transportul zăpezii și al gheții. Firma este interesată și de întocmirea Registrului Verde.

About Post Author