15 ianuarie 2021

Pauză de 1 milion de euro pe strada Prezan. Trebuie înlocuită o conductă Colterm și e cu cântec

prezan

Șantierul de pe strada Mareșal Constantin Prezan ar putea intra într-o pauză pe durată nedeterminată. Constructorul oprește  lucrările până când o conductă degradată a Colterm va fi înlocuită. Primăria vrea ca de asta să se ocupe chiar societatea de termoficare, dar Serviciul Juridic nu a fost de acord.

Șantierul de pe str. Mareșal Constantin Prezan a început în iulie. Strada va fi lărgită la patru benzi până la str. Venus, se vor face două sensuri giratorii și vor fi amenajate trotuare, pistel de biciclete, locuri de parcare și spații verzi. Lucrează aici societatea Strabag, cu subcontractanții Tubular Tehno Sistem și Cons Electrificarea Instal. Costă 41,7 milioane de lei cu TVA, bani de la bugetul local, iar durata contractului este de 16 luni.

Urmează însă o pauză, iar locuitorii din zonă vor intra în iarnă în plin șantier. Strabag nu poate continua lucrările din cauza unei conducte a Colterm, care este foarte degradată și trebuie înlocuită. Evident, operațiunea nu fac parte din contract și ar trebui făcută licitație. Cei de la PMT ar fi vrut s-o dea direct către Colterm, dar s-a opus Serviciul Juridic. Nici nu e de mirare, având în vedere suma.

„Săptămâna viitoare poate se clarifică”

Proiectul de HCL cu încredințarea directă ar fi trebuit să fie pe ordinea de zi a plenului de îndată al CL, dar n-a mai ajuns acolo. „Domnul Culiță tocmai a primit, inexplicabil, din punctul lui de vedere, un aviz negativ de la Juridic. Era vorba despre efectuarea unor lucrări de către Colterm pe șantierul Prezan. Am fi vrut să asigurăm toate condițiile pentru a se încheia lucrările pe acel tronson atacat până la venirea iernii. Dacă Colterm nu poate intra, în absența unei hotărâri de consiliu local, e cam clar că va veni iarna și acolo va fi șantier. Va fi greu de suportat chinul de atâția oameni. Om vedea, săptămâna viitoare poate se clarifică”, a spus, la finele ședinței, primarul în funcție Nicolae Robu.

CL ar trebui să adopte o hotărâre pentru atribuirea directă a lucrării de „Retehnologizare a rețelei primare 2XDn 1000 mm – Bulevardul Mareșal Constantin Prezan»”. Cei din PMT susțin că există aviz de la Agenția Națională pentru Achiziții Publice, doar că Serviciul Juridic nu dă, nici în aceste condiții, avizul de legalitate. „Avem cadru legal de la ANAP să dăm la Colterm să-și înlocuiască conducta prin atribuire directă. Conducta nu a fost prevăzută în proiect. Am vrut să atribuim către Colterm, să le dăm bani să înlocuiască, noi avem obligația să facem investiția”, susțin reprezentanții PMT.

Înlocuirea conductei ar costa 4,7 milioane de lei, cu TVA, adică un milion de euro.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: