Patru oferte pentru stadionul lego din Calea Buziașului. Din a treia încercare

lego

A treia oară a mers, iar Timișoara ar putea avea un stadion nou. Arena lego are patru ofertanți. Totul ar trebui să fie gata în 31 luni, perioadă care include și proiectarea, și execuția.

Primăria Timișoara a reluat, în septembrie, pentru a treia oară, licitația pentru proiect tehnic și execuție la noul stadion pe structură metalică din Calea Buziașului. Suma a ajuns la 121,68 milioane de lei cu TVA, din cauza creșterii prețurilor pe piața construcțiilor. Au fost primite patru oferte: de la Tehnodomus, PAB România, SSAB-AG și Kesz Construcții.

Citește și: 8 ani cu Nicolae Robu, la Primăria Timișoara. Promisiuni multe în 2012, cât s-a făcut până în 2020?

„Unii m-au condamnat, alții m-au ironizat pentru încăpățânarea mea de a merge mai departe. Unii au încercat să mă convingă să renunț, că nu exista șansa construirii lui, alții, că e prea mic… Am continuat să merg pe acest drum, înainte, cu speranță că demersurile mele vor genera construcția lui. Este necesar pentru că, în momentul de față, nu avem un loc unde să se desfășoare un meci de fotbal în condiții civilizate. Mie nu îmi place să mă plâng, nici să găsesc vinovați. Îmi place să fac. Prin construcția acestui stadion vom beneficia de un loc pentru tineret în special, dar nu numai. Va fi locul unde se vor putea organiza concerte de anvergură, un loc care va deveni destinația multor tineri din Timișoara. Va da viață întregii zone, care își va schimba înfățișarea”, spune viceprimarul Cosmin Tabără.

Stadionul va ocupa o suprafață de peste 9.000 mp și va avea un număr minim de 9.000 de locuri. Lângă viitoarea arenă vor fi amenajate un parc cu loc de joacă și o parcare. Noua construcție va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB (International Football Association Board).

Durata contractului este de 31 de luni, iar sursa de finanțare pentru această investiție este bugetul local.

About Post Author