O firmă din Arad vrea să refacă pasarela Gelu – Crizantemelor. A treia licitație, un singur ofertant
Reabilitarea pasarelei Gelu – Crizantemelor are o ofertă. A fost nevoie de trei licitații, pentru a fi acceptată o ofertă de la cineva interesat de șantierul cu o valoare estimată de peste 12 milioane de lei. Mai trebuie să fie semnat și contractul.
A treia licitație lansată de Primăria Timișoara pentru reabilitarea pasarelei Gelu-Crizantemelor, din zona Iosefin – Dâmbovița, a primit o ofertă. Aceasta vine de la Arad, de la firma PAB România, care a depus ofertă și pentru stadionul lego din Calea Buziașului. PAB România a fost înființată în 1993 și anul trecut a avut o cifră de afaceri de peste 195 de milioane de lei și un număr mediu de 431 angajați. Profitul net a depășit 2, 4 milioane.
„Reabilităm un pod pietonal important din cartierul Iosefin, aflat în apropierea Turnului de Apă. Rezovăm una din dificultățile cu care se confruntă persoanele cu mobilitate redusă, care vor să treacă de pe o parte pe cealaltă a Begăi, precum și pentru cei care traversează podul cu bicicleta”, a transmis viceprimarul Ruben Lațcău.
Ar trebui să dureze șase luni șantierul
Prima licitație pentru consolidarea pasarelei Gelu – Crizantemelor, a fost lansată în noiembrie 2021, la un preț de 9,8 milioane de lei, cu TVA. Au fost depuse două oferte, dar procedura a fost anulată, pentru „abateri grave de la prevederile legislative”. În iunie, consilierii locali au actualizat devizul, iar în iulie a fost lansată o nouă licitație, cu 12,8 milioane de lei, cu TVA. Procedura a fost anulată în septembrie, din lipsă de oferte. Tot în septembrie a fost lansată a treia licitație, care s-ar putea încheia și cu un contract.
Pasarela Gelu – Crizantemelor a fost construită în 1949, are 46 de metri lungime și 2,2 metri lățime. Ea este într-o stare avansată de degradare și este nevoie și de refacerea structurii de rezistență. În urma reabilitării, va avea zonă pietonală, piste de biciclete şi zonă verde. Primăria ar fi vrut bani pentru proiect prin Programul Național „Anghel Saligny”, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Durata de execuție a lucrărilor este șase luni.