„Miracol”, cu Ioana Bugarin în rolul principal, premiat la TIFF

miracol

Festivalul Internațional de Film Transilvania TIFF s-a încheiat sâmbătă seară. Filmul „Miracol”,cu Ioana Bugarin în rolul principal și regizat de Bogdan George Apetri, a câștigat premiul pentru cel mai bun lungmetraj la secțiunea Zilele Filmului Românesc. Marele premiu a revenit filmului bolivian Casa noastră/ Utama, debutul regizorului Alejandro Loayza Grisi.

Filmul Casa noastră/ Utama este marele câștigător din acest an al TIFF și a fost recompensat cu Trofeul Transilvania, în valoare de 10.000 de euro. Și spectatorii au decis acelașu lucru, astfel că producția boliviană a obținut și Premiul Publicului.

Premiul pentru cea mai bună regie i-a revenit lui Guðmundur Arnar Guðmundsson, recompensat pentru ,,universul credibil, original și strălucitor” pe care a reușit să îl creeze în Făpturi de vis/ Beautiful Beings. Pentru rolurile excepționale din filmul Amanți de o noapte/ The Night Belongs to Lovers, actorii Laura Müller și Schemci Lauth, au fost distinși cu Premiul pentru cea mai bună interpretare. Ficțiune despre viață/ Feature Film About Life (r. Dovile Sarutyte) a obținut Premiul Special al Juriului, iar o mențiune specială a primit actrița Eszter Csonka, pentru rolul din filmul Tandrețe/ Gentle (r. Laszlo Csuja, Anna Nemes).

Premiile de la Zilele Filmului Românesc

Filmul „Miracol”, regizat de Bogdan George Apetri, a câștigat premiul pentru cel mai bun lungmetraj la secțiunea Zilele Filmului Românesc. În rolul principal în acest film este actrița timișoreană Ioana Bugarin. „Miracol” este povestea călugăriței novice Cristina Tofan și a inspectorului de poliție Marius Preda. Cele două istorii sunt „scrise” într-o structură perfect oglindită.

„Imaculat”, regizat de Monica Stan, George Chiper-Lillemark, a câștigat premiul juriului FIPRESCI. iar filmul „Crai nou”, regizat de Alina Grigore, a câștigat Premiul pentru Debut.

Cel mai bun documentar a fost desemnat „Pentru mine tu ești Ceaușescu”, regizat de Sebastian Mihăilescu. Premiul publicului la secțiunea Zilele Filmului Românesc a mers către filmul horror „Capra cu trei iezi”, regizat de Victor Canache, cu Maia Morgenstern în rol principal. Maia Morgenstern a fost personalitatea serii, fiind premiată cu Premiul pentru întreaga activitate.

About Post Author