18 ianuarie 2021

Lucian Vărșăndan s-ar putea întoarce la Teatrul German. PMT reia procedurile oprite în 2017

lucian vărșăndan

Primăria Timișoara reia, în această lună, analiza proiectului de management al lui Lucian Vărșăndan, pentru Teatrul German. În noiembrie, instanța a decis acest lucru, iar municipalitatea nu a făcut apel la sentință. Problemele la TGST datează din 2017.

Tribunalul Timiș a a anulat, în luna noiembrie, toate dispozițiile semnate de Nicolae Robu privind componența comisiilor de analizare a proiectului de management al lui Lucian Vărșăndan, a comisiilor de contestații, precum și alte acte administrative. Primăria era obligată „să continue procedura de analiză a noului proiect de management al reclamantului de la momentul stopării acestei proceduri în 2017, cu specialiștii Matioc Stela-Maria și Medinschi Georgeta, în termen de zece zile lucrătoare de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri”.

Sentința putea fi atacată cu recurs în 15 zile, la Tribunalul Timiş, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Primarul Dominic Fritz anunță acum că vrea ca lucrurile să reintre în normalitate.

Fritz: E important ca Teatrul German să renască

„Eu am decis să nu facem recurs. Asta înseamnă că finalizarea evaluării proiectului de management al domnului Vărșăndan se va întâmpla încă acum din ianuarie. Vom încheia, de fapt, procesul de evaluare care a început din 2017, așa cum a dispus instanța. Eu cred că este important ca Teatrul German, cât de curând posibil, să iasă din blocajul intenționat care l-a distrus în ultimii trei ani și să renască. M-aș bucura foarte mult dacă domnul Vărșăndan ar avea un rol în această renaștere”, a declarat Fritz.

La 1 noiembrie, Tribunalul Timiș mai admisese o cerere de chemare în judecată formulată de Lucian Vărșăndan. Primăria era obligată să-i prezinte lui Vărșăndan „punctajele și grilele de evaluare stabilite în cadrul procedurilor de analiză a proiectului de management pentru Teatrul German de Stat, proceduri efectuate la diverse momente, începând cu anul 2017”. Nici acea sentință nu a fost atacată.

TGST a avut, timp de aproape trei ani, un director interimar inginer mecanic. Abia din septembrie, actrița Ioana Iacob a fost numită în acest post.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: