Lucian Vărșăndan, din nou director la Teatrul German. Ce mai lipsește

lucian vărșăndan

Proiectul de management al lui Lucian Vărșăndan, pentru Teatrul German, a obținut nota 9,52 la evaluare. Procedura a fost impusă de instanță, care a anulat toate dispozițiile semnate de Nicolae Robu legate de cazul Vărșăndan.

Tribunalul Timiș a anulat, în noiembrie 2020, toate dispozițiile semnate de Nicolae Robu privind componența comisiilor de analizare a proiectului de management al lui Lucian Vărșăndan, a comisiilor de contestații, precum și alte acte administrative. Practic, PMT a fost obligată „să continue procedura de analiză a noului proiect de management al reclamantului de la momentul stopării acestei proceduri în 2017, cu specialiștii Matioc Stela-Maria și Medinschi Georgeta”.

În 12 ianuarie, primarul Dominic Fritz anunța revenirea la normalitate. „Am decis să nu facem recurs. Finalizarea evaluării proiectului de management al domnului Vărșăndan se va întâmpla încă acum din ianuarie. Vom încheia, de fapt, procesul de evaluare care a început din 2017, așa cum a dispus instanța”, declara edilul șef.

Marți, 26 ianuarie, a fost afișat rezultatul evaluării proiectului de management depus de Lucian Vărșăndan, notat cu 9.52 și a fost declarat admis. Cei care l-au evaluat au fost Georgeta Medinschi și Balazs Attila. Practic, tot ce lipsește este o dispoziție de primar pentru ca el să revină la TGST.

Problemele au început în 2017

Primăria Timişoara nu a mai încheiat cu Lucian Vărşăndan un nou contract de management, pentru încă un mandat la conducerea Teatrului German de Stat Timişoara (TGST). În aprilie 2017, CL Timișoara a a aprobat rezultatul evaluării managementului, Vărșăndan fiind notat cu 9,88. Consilierii locali au fost de acord ca acesta să depună un nou proiect de management, pentru încă un mandat de cinci ani. Lucian Vărșăndan a depus acest proiect, dar PMT nu a organizat etapa următoare prevăzută de lege, și anume analiza, de către o comisie de specialitate, a noului proiect.

A fost invocată atunci lipsa studiilor de specialitate, deși Ministerul Culturii precizase clar că situația lui Vărșăndan, care era pe funcție, nu intra sub incidența OUG 189/2008.

TGST a avut, după plecarea lui Lucian Vărșăndan, un director interimar inginer mecanic. Abia din septembrie 2020, actrița Ioana Iacob a fost numită în acest post. (sursa foto: www.adevarul.ro)