Congresul PNL, în septembrie. Până atunci se fac alegeri în toate organizațiile

Biroul Executiv al PNL a luat în discuție marți data congresului partidului. Acesta ar putea avea loc, la propunerea lui Ludovic Orban, în luna septembrie. Decizia mai trebuie să treacă și de Consiliul Național.

ludovic orban

Congresul PNL ar putea avea loc în 25 septembrie. Data a fost propusă de președintele actual, Ludovic Orban, fiind aprobată prin vot în Biroul Executiv Național. Tot Orban a propus ca numărul de delegați care va alege noua conducere a partidului să fie de 5.000.

„Data propusă pentru congres este 25 septembrie, numărul total de delegați va fi de 5.000. Am stabilit calendarul de alegeri. Congresul PNL înseamnă alegerea conducerilor de la toate nivelurile”, a declarat Ludovic Orban.

Urmează să fie convocat Consiliul Național al partidului, care va decide, în final, data congresului. Până acum, doar Ludovic Orban și-a anunțat candidatura pentru încă un mandat de președinte al PNL. Premierul Florin Cîțu a refuzat să spună dacă va candida pentru această funcție. El a spus doar că vizează o poziție superioară celei de vicepreședinte, adică fie președinte, fie prim-vicepreședinte.

Înaintea de congresul din septembrie, liberalii trebuie să organizeze alegeri la nivel local, apoi la nivel județean. Există și un calendar, anunțat de Orban:

  • 1 iunie – 15 iulie – adunări generale organizațiile locale
  • 1 iulie – 10 august – conferintele judetene de alegeri
  • 10 august – 25 septembrie – campanie electorală internă

În Timiș, Alin Nica este președinte interimar atât la organizația Timișoara, cât și cea județeană.

About Post Author