Florin Cîțu candidează la șefia PNL. Alina Gorghiu, în echipa care-l susține

Premierul Florin Cîțu și-a anunțat, duminică, intenția de a candida la președinția PNL. Liberalii se întrunesc la Consiliul Național, pentru a bate în cuie data congresului, stabilită, în Biroul Executiv al PNL, pentru 25 septembrie.

florin cîțu

Florin Cîțu este contracandidatul lui Ludovic Orban la președinția PNL. Premierul a făcut acest anunț duminică, înainte de Consiliul Naţional.

„Promisiuni auziți zilnic de la toți politicienii. Eu v-am obișnuit cu mai puține vorbe și mai multe fapte. Dragi colegi liberali, mesajul meu pentru voi este clar și simplu: mă voi asigura că PNL va fi cel puțin opt ani la guvernare. Vom transforma România într-o țară liberală, de care să se bucure toți românii. Ce înseamnă o Românie liberală? Sunt două lucruri importante pentru mine: proprietatea privată este sfântă, iar antreprenorul este un erou într-o Românie liberală. În scurt timp o să prezint și moțiunea, și echipa alături de care am pornit pe acest drum. O parte din această echipă o vedeți aici lângă mine și le mulțumesc pentru susținere. Vă spun că voi câștiga, nu există altă variantă”, a spus Cîțu.

În spatele premierului s-au aflat, printre alții, primarul Clujului, Emil Boc, europarlamentarul Rareș Bogdan, senatorul de Timiș Alina Gorghiu sau deputatul Pavel Popescu.

Consiliul Național al PNL are loc duminică, în Grădina de vară a Teatrului „Constantin Tănase”, în Parcul Herăstrău. Biroul Executiv al PNL a decis, la începutul săptămânii, declanşarea procedurilor de alegeri în partid. Data propusă pentru congres este 25 septembrie, a anunţat preşedintele liberalilor, Ludovic Orban. Acesta mai vrea un mandat la șefia partidului.

Până la congres trebuie organizate alegeri în toate structurile partidului. S-a stabilit deja un calendare: 1-15 iunie – adunările generale ale organizaţiilor locale, 1 iulie – 10 august – conferinţele judeţene de alegeri, 10 august – 25 septembrie – campania pentru congres.