Concurs de director la Patrimoniu Vest în PMT. Reorganizarea mai așteaptă un pic

patrimoniu

Paradoxuri administrative la Timișoara: primăria a scos la concurs postul de director pentru a doua direcție de patrimoniu, cea de Vest. La cea de Est e șef, tot cu concurs, controversatul Florin Răvășilă. Cele două se vor uni, dar, aparent, nu foarte curând.

Primăria Timișoara a scos la concurs postul de director executiv la Direcția Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse II Vest. Concursul, care include o probă scrisă, dar și verificări ale cunoștințelor de operare calculator, respectiv limba engleză, este programat în 11 martie. Cei interesați trebuie să aibă studii universitare de licență absolvite cu diplomă, master în administrație publică, management sau specialitatea studiilor necesare ocupării funcției publice, dar și o vechime de cel puțin șapte ani în specialitatea studiilor. Dosarele candidaților pot fi depuse până în 22 februarie. Toate detaliile legate de actele necesare și bibliografie se găsesc aici.

Concursul apare ciudat, în condițiile în care, de exemplu, în urmă cu două săptămâni, viceprimarul Cosmin Tabără spunea că urmează o reorganizare în acest domeniu. „Cred că vom începe cu o reorganizare, vom discuta și la organigramă. La ceea ce mă gândesc eu este o reunificare a Patrimoniului. Mi se pare fără sens să fie două”, spunea liberalul, imediat după ce a fost ales în funcție.

„Două direcții nu sunt eficiente”

Primarul Dominic Fritz afirmă, pe de altă parte, că nu se renunță la ideea unei singure direcțiie de patrimoniu. Deși acum se face concurs pentru una din cele două existente. „Noi vrem să eficientizăm și să clarificăm organigrama. Asta înseamnă că două direcții care se ocupă de aceleași lucruri, doar în zone diferite ale orașului, cu siguranță nu sunt eficiente. În același timp, cred că este important că pornim pe acest drum de reorganizare cu condiții egale. De aceea cred că este un lucru important că am scos acest post liber la concurs”, a declarat edilul șef.

Nu e clar cu ce ajută reorganizarea un director care își câștigă postul prin concurs, la o structură care ar urma să fie desființată. Pe de altă parte, poate fi un semn că redesenarea organigramei PMT nu este una dintre priorități, în acest moment.

În PMT există două direcții de patrimoniu: Est și Vest. La cea de Est, postul de șef este ocupat, prin concurs, de Florin Răvășilă. Fostul primar Nicolae Robu îi retrăsese acestuia dreptul de semnătură, dar acest lucru nu mai este de actualitate. Direcția de Vest este condusă de Mihai Boncea.