23 octombrie 2020

Robu, despre Răvășilă: N-am avut tăria să mă uit la o înregistrare în care se făceau intervenții pe un mort

florin răvășilă

Primarul în funcție al Timișoarei n-a vrut să spună cu subiect și predicat de ce l-a tras pe linie moartă pe Florin Răvășilă. Nicolae Robu a declarat doar că „a avut temei s-o facă”. Directorul Direcției Patrimoniu Est ar fi luat șpagă în jur de 40.000 de euro și a fost înregistrat. Robu n-a negat nici existența unui filmuleț compromițător.

Florin Răvășilă, șef la Direcția de Patrimoniu Est în Primăria Timișoara, nu mai poate semna nimic din 21 septembrie. Corpul de control a luat la verificat documentele direcției, iar primarul Nicolae Robu i-a retras dreptul de semnătură, fără să comenteze motivele. Răvășilă avea termen până luni, 12 octombrie, să prezinte un punct de vedere.

Nu pare să fi fost prea convingător sau poate că mult discutatele înregistrările video în care ar fi fost surprins în timp ce lua șpagă au „vorbit” mai tare. „Sunt adeptul tratării lucrurilor cu discreție, nu cu scandaluri publice. În plus, fiecare cetățean trebuie să beneficieze de prezumția de nevinovăție (…) Nu e drept să terfelești pe cineva până nu există un verdict care învinovățește. Pot să spun doar că am avut niște sesizări că domnul Răvășilă ar fi făcut lucruri ilegale. Pe cale de consecință i-am ridicat dreptul de semnătură, am dispus o misiune de cercetare la Corpul primarului de control și antifraudă. Evident, fac tot ce îmi cere legea să fac. Aici mă opresc, nu e rolul meu să vorbesc”, a declarat, marți, Nicolae Robu.

Nici da, nici nu despre filmulețele cu Răvășilă

La nivel de zvon, circulă de ceva timp informația că Răvășilă ar fi luat mită aproximativ 40.000 de euro de la o firmă care se ocupă de administrarea unor cimitire în oraș. Primarul în funcție spune că directorul de la Patrimoniu Est trebuie să explice situația. „Domnul Răvășilă a făcut treabă bună, el va trebui să se apere (…) Eu nu garantez decât pentru mine. Dacă cineva dintre colaboratori, oricât mi-ar fi de apropiat, comite ilegalități, nu cruț pe nimeni (…) Am avut temei să îi ridic dreptul de semnătură”, afirmă Robu.

Întrebat dacă a văzut înregistrări care l-ar putea pune într-o lumină proastă pe Răvășilă, primarul a oferit un răspuns… interesant. „Nu am văzut, pentru că n-am avut tăria să mă uit la o înregistrare în care se făceau niște intervenții pe un mort. Nu-i treaba mea… Mai multe nu vă adaug, decât că așa am reacționat, nu pot eu, că aș fi făcut altceva decât m-am făcut, dacă aș fi avut și astfel de însușiri care să-mi permită să urmăresc scene ca cele care au fost pe acea înregistrare”, a spus Nicolae Robu.

Florin Răvășilă a fost unul dintre colaboratorii apropiați ai primarului. A venit în primărie în februarie 2017, pe post de consilier personal, apoi s-a angajat la Serviciul Școli – Spitale. În iulie 2018 este devenit director al Direcției de Patrimoniu Est, post pentru care a dat și concurs în februarie 2019. Fost membru PDL, actualmente PNL, Răvășilă a fost unul dintre cei aflați în „siajul” controversatului Alin Popoviciu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: