Vine tranșa a șasea de vaccinuri. La Timișoara, tot cele mai puține

vaccinuri

A șasea tranșă de vaccinuri Pfizer BioNTech sosește luni în țară. Este vorba despre 92.430 doze, care vor fi aduse pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. În Banat ajunge, și de această dată, cantitatea cea mai mică de vaccinuri.

În centrele din București și din țară vor fi distribuite, de această dată, 92.430 doze Pfizer BioNTech, după cum urmează:

  • Centrul Regional de Distribuție București: 35.100
  • Centrul Regional de Distribuție Brașov: 11.700
  • Centrul Regional de Distribuție Cluj: 10.530
  • Centrul Regional de Distribuție Constanța: 9.360
  • Centrul Regional de Distribuție Craiova: 7.020
  • Centrul Regional de Distribuție Iași: 11.700
  • Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 7.020

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București”, transmit cei care se ocupă de campanie.

O nouă tranșă este așteptată marți, 26 ianuarie. Se așteaptă confirmarea oficială din partea firmei producătoare. În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare.. „Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă. În ceea ce privește calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anunțat revenirea la programul inițial de livrări către Uniunea Europeană începând cu 25 ianuarie și va crește numărul de doze în jurul datei de 15 februarie”, mai anunță Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea.