TESZT: o săptămână de teatru, aproape 30 de spectacole. Au fost puse în vânzare biletele

TESZT

„Pescărușul” - Det Flyvende Teater (Danemarca)

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” a pus în vânzare biletele pentru Festivalul Euroregional de Teatru – TESZT. Acesta durează o săptămână și reunește nu mai puțin de 29 de spectacole indoor și outdoor.

Festivalul Euroregional de Teatru – TESZT se va desfășura în perioada 21 – 28 mai. Selecția include 24 de spectacole indoor și outdoor, la care se adaugă trei spectacole independente timișorene în EXT@TESZT și două producții ale teatrului gazdă.

Programul, care st disponibil pe www.teszt.ro, cu descrierea spectacolelor, include producții înscrise în urma apelului deschis lansat de TESZT la finalul anului trecut, dar și spectacole invitate sub genericul FLUID, als pentru a exprima puterea teatrului și a naturii umane de a se adapta celor mai dificile vremuri.

TESZT#14 începe duminică, 21 mai, la ora 17, cu o premieră a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, un spectacol de teatruîn concepția lui Marco Chenevier, din Italia. Ziua continuă cu un spectacol al Teatrului Kosztolányi Dezső din Subotica, „Când Dumnezeu te lovește în stomac” de Urbán András, spectacol creat special pentru Novi Sad – Capitală Europeană a Culturii 2022. Prima zi se încheie cu „Relic”, un one-man-show eveniment de Euripides Laskaridis, un solo nonverbal captivant și neobișnuit, realizat în inima crizei grecești.

Urmează, în celelalte zile, spectacole bazate pe text, show-uri nonverbale sau de teatru-dans care vor oferi publicului posibilitatea să intre în contact cu artiști din Ungaria, Serbia, Slovenia, Germania, Polonia, Macedonia de Nord, Danemarca, Bulgaria, Italia. Toate spectacolele din străinătate vor fi prezentate în premieră la Timișoara.

Spectacole și în Piața Libertății, dar și la Cioca

În 22 și 23 mai e programat și un spectacol în aer liber în Piața Libertății – „Draaagonul” al artiștilor de la Teatro dei Venti (Italia), la care accesul este gratuit. Ultimele două zile vor aduce două reprezentații inedite ale spectacolului „Pescărușul” – Det Flyvende Teater (Danemarca) ce vor avea la Aerodromul Cioca, de la ora 16. Organizatorii oferă transport de la Piața 700 la aerodromul Cioca (plecare 15,30) și retur (după spectacol), pentru ambele reprezentații.

Extensia TESZT, dedicată teatrului independent local, include spectacolele „Dr. Faustus theatre-concert” (Compania de Teatru Arte-Factum), „Grand Hostel Timișoara” (Teatrul Auăleu) și „Zambara Kabarett” (Teatrul Basca). Biletele pentru aceste trei spectacole vor fi vândute direct de trupele de teatru din Timișoara.

Un element nou este secțiunea Perspective Fluide, co-curatoriată cu organizația Identity. Education din Timișoara, care va reuni trei spectacole despre temele comunității LGBTQIA+ : „Sadboi” – Panos Malactos – TooFarEast (Cipru), „Lordess” – The Garden (Germania) și „Fecioara Jurată” – Qendra Multimedia Priština. În program se vor regăsi și concerte de jazz și rock, o expoziție dedicată scriitorului Madách Imre la 200 de ani de la naștere și o expoziție de machete de scenografie.

Toate spectacolele vor fi traduse în română, maghiară și engleză, în funcție de limba spectacolului. Biletele costă 30 sau 50 de lei. De asemenea, pot fi cumpărate (numai de la casa de bilete) abonamente de 200 de lei pentru 5 spectacole, respectiv 400 de lei pentru 10 spectacole la alegere. Biletele online se găsesc pe site-ul www.ticket.tm-t.ro.

About Post Author