Strategie anti-poluare. Două firme vor să facă plan de calitate a aerului la Timișoara

plan de calitate a aerului

Două firme sunt interesate să facă planul integrat de calitate a aerului, pe care trebuie să-l aibă Primăria Timișoara. El ar trebui să fie gata în șase luni de la semnarea contractului, care va avea o valoare maximă de 30.000 de euro.

Primăria Timișoara a dat drumul licitației pentru planul integrat de calitate a aerului undeva spre finalul lunii mai. Acesta va include analiza mai multor indicatori, nu numai de PM10.

„În baza contractului care se va încheia se vor presta următoarele servicii: elaborarea studiului la Planul Integrat de Calitate a Aerului pentru aglomerarea Timișoara, pentru indicatorii dioxid de azot, oxizi de azot (NO2/NOx) și particule în suspensie PM10; elaborarea propunerii Planului Integrat de Calitate a Aerului, pentru aglomerarea Timișoara, pentru indicatorii dioxid de azot, oxizi de azot ( NO2/NOx) și particule în suspensie PM10”, scrie în caietul de sarcini al licitației.

Timișoara e totuși oraș poluat

Suma maximă oferită de PMT este de 145.000 de lei, fără TVA. Au fost interesate de acest contract KVB Consulting & Engineering și Multidimension SRL. KVB Consulting & Engineering are sediul în București și în 2020 a avut un singur angajat. Multidimension SRL este din comuna Săveni, județul Ialomița, iar anul trecut a avut șapte angajați.

În 2020, Uniunea Europeană avertiza zece orașe din România că trebuia să ia urgent măsuri pentru reducerea nivelului de poluare. Acestea erau în pericol de a li se aplica procedura de infringement. Printre ele, și Timișoara.

About Post Author