Stadionul lego din Calea Buziașului are contract semnat. Poate începe lucrul la proiect

Stadionul Lego

foto: Arhivă

De îndată ce va dat ordinul de începere a lucrărilor, poate porni proiectarea pentru viitorul stadion din Calea Buziașului. A fost semnat contractul de peste 115 milioane lei, cu o durată de 31 de luni.

„Este o zi specială pentru Timișoara! Am ajuns în ziua în care s-a semnat contractul cu societatea desemnată în urma licitației organizate pentru construcția stadionului de minim 9.500 locuri, cunoscut drept stadionul Lego. Contractul va fi înaintat spre dl primar, urmând ca în scurt timp să fie dat Ordinul de începere a lucrărilor de proiectare în prima fază, apoi de execuție. Proiectare – avizare – autorizare – execuție. Acesta este parcursul din următoarele luni, dar în cel mai scurt timp este important să fim la execuție. Aici mizez și pe instituțiile avizatoare să soluționeze cu celeritate, în limitele legii, solicitările noastre”, a anunțat viceprimarul Cosmin Tabără.

Câștigătorul licitației de proiectare + execuție a fost anunțat în 10 mai. Este vorba despre o asociere condusă de Tehnodomus, o societate din Arad, care oferit un preț cu aproximativ șase milioane de lei mai mic decât maximul anunțat de primărie. Adică 115,4 milioane de lei.

Nu doar pentru sport, ci și pentru concerte

Stadionul va ocupa o suprafață de peste 9.000 mp și va avea un număr minim de 9.000 de locuri. Lângă viitoarea arenă vor fi amenajate un parc cu loc de joacă și o parcare. Noua construcție va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB (International Football Association Board). Durata contractului este de 31 de luni, iar sursa de finanțare pentru această investiție este bugetul local, în care, în acest an, sunt prevăzuți pentru stadion 10 milioane de lei.

„Acest stadion se adresează sportului, dar deopotrivă este destinat și tinerilor. Pe lângă evenimente sportive aici se vor organiza concerte, spectacole și alte evenimente pentru timișoreni. Este un prim pas în realizarea unui stadion, după 60 ani în Timișoara”, a conchis viceprimarul Cosmin Tabără.

About Post Author