Spitalul militar de pe stadionul CFR rămâne deschis până spre toamnă / VIDEO

Spitalul militar

Spitalul militar de campanie de la Timișoara e aproape gata. 130 de militari au lucrat la foc continuu pentru ca acesta să fie funcțional în timp record. Spitalul de pe stadionul CFR va rămâne deschis până spre toamnă, pentru tratarea cazurilor ușoare și medii de Covid-19.

Ministerul Apărării Naționale a început marți, 21 aprilie, pregătirile pentru instalarea și operaționalizarea, la Timișoara, a unui „Sistem Modular Medical de Izolare și Tratament (SMMIT)”. Practic, vorbim despre un spital militar de campanie, care va fi montat pe stadionul CFR. Containerele și echipamentele medicale au sosit pe rând de la Centrul Farmaceutic Zonal Sebeș și s-a muncit aproape non-stop.

Spitalul este aproape gata. Al treilea din țară, după cele de la Constanța și București, el va deveni funcțional în câteva zile. „Nu am crezut că voi vedea vreodată o astfel de mobilizare în trei zile. 130 de militari au ridicat un spital”, spune Lucian Bode, ministrul Transporturilor. Spitalul are o zonă medicală cu o capacitate de 56 de locuri, din care patru pentru ATI. Sunt de asemenea, unități de triaj, radiologie, sterilizare, laborator și zonă de decontaminare. Va fi instalată, de asemenea, și o tabără de carantinare și izolare, cu o capacitate de 120 de locuri.

Spitalul militar, măsură de precauție

Au existat destule voci care spun că, în condițiile în care ne apropiem de ridicarea stării de urgență, nu se justifică un asemenea spital de campanie. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că este o măsură de precauție. „Nu ne așteptăm neapărat la ceva mai rău, dar trebuie să fim precauți. Aceste spitale vor rămâne montate până spre toamnă (…) În perioada următoare, ele vor fi locurile unde vor fi decongestionate spitalele de suport. Cazurile ușoare și medii vor fi dirijate spre aceste spitale. Am ales să punem acest spital aici pentru că sunt județe în care avem un număr mare de cazuri: Arad, Timiș, Hunedoara”, a declarat Tătaru. Spitalul de pe stadionul CFR va funcționa ca secție de boli infecțioase a Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara

About Post Author