Oficial: spital militar de campanie la Timișoara, probabil pe stadionul CFR

spital

Timișoara va avea al treilea spital militar de campanie pentru tratarea cazurilor ușoare și medii de infectări cu COVID-19 pentru județul Timiș și zona de vest. Acesta va fi instalat, cel mai probabil, lângă Gara de Nord.

„În urma unor discuții pe care prefectul județului Timiș, Liliana Oneț, le-a avut zilele trecute cu reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, este oficial anunțul că se pregătește instalarea unui spital militar de campanie la Timișoara. După analizarea mai multor locații, cel mai probabil acesta va fi instalat pe stadionul CFR din Timișoara”, a anunțat, marți dimineață, Prefectura Timiș.

La așa-numitul Sistemul Medical Modular de Intervenție și Tratament vor fi tratate cazurile ușoare și medii de infectări cu COVID-19 din Timiș și zona de vest. El va asigura decongestionarea altor unități medicale din zona de vest. „Unitatea mobilă va avea, de asemenea, o tabără de carantinare, cu o zonă de izolare și triaj pentru cazurile asimptomatice”, a mai transmis prefectura.

Al treilea spital de campanie din țară

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunțase deja, încă de joia trecută, că vor fi ridicate încă două spitale de campanie, după cele de la București și Constanța. „Avem spitale de campanie. Vom mai face două. Este unul la Bacău, alt spital de campanie va fi în zona Timişoarei, făcut de MApN. Căutăm spaţii pentru a relaxa spitalele Fază 1, Fază 2 şi Suport, prin trecerea cazurilor uşoare şi medii şi în aceste spitale de campanie”, spunea Tătaru.

Instalarea acestui spital va degreva Primăria Timișoara, cel puțin pentru moment, de plata a 13 milioane de lei, bani prevăzuți pentru o unitate mobilă ATI la Spitalul „Victor Babeș”. PMT a alocat banii la finele lunii martie, dar licitația nu a fost lansată, pentru că nu e gata caietul de sarcini.

About Post Author