Spital de campanie la Timișoara, făcut de Armată. Ar putea să nu mai fie nevoie de containerul ATI

spital de campanie

Foarte probabil, nu va mai fi nevoie ca Primăria Timișoara să plătească 13 milioane de lei pentru un spital mobil. Edilul șef nu vrea să dea detalii, însă face lumină ministrul Sănătății. MApN va ridica un spital de campanie în zona Timișoarei.

PMT a alocat, în urmă cu trei săptămâni, suma de 13 milioane de lei pentru Spitalul „Victor Babeș”, care să achiziționeze o unitate mobilă cu 15 paturi ATI. Licitația nu a fost lansată, pentru că încă nu e gata caietul de sarcini. „Nu am mai făcut niciodată așa ceva. Se lucrează la caietul de sarcini. Departamentul de achiziții se ocupă în primul rând de achizițiile de zi cu zi: echipamente de protecție, necesarul pentru laborator…”, explica dr. Voichița Lăzureanu, directorul Spitalului „Victor Babeș”. Potrivit acesteia, e destul de complicat, deși ideea este foarte bună. Numai că, în acest moment, de exemplu, termenele de achiziție „sunt de la cinci luni în sus”.

Primarul Timișoarei a declarat însă că lucrurile sunt aproape rezolvate. Dar fără să dea detalii. „Aveţi răbdare. Vă vom spune totul la momentele potrivite. Situaţia e mai complexă. Nu vă luaţi după faptul că nu aţi văzut niciunde publicate date despre achiziţie (…) Niciodată nu s-a pus problema să cumpere primăria. E altceva ce nu pot spune acum. Cum am spus, situaţia e complexă”, declara edilul șef.

A rezolvat „misterul” Nelu Tătaru, ministrul Sănătății. Acesta spune că vor fi ridicate încă două spitale de campanie, după cele de la București și Constanța. „Avem spitale de campanie. Vom mai face două. Este unul la Bacău, alt spital de campanie va fi în zona Timişoarei, făcut de MApN. Căutăm spaţii pentru a relaxa spitalele Fază 1, Fază 2 şi Suport, prin trecerea cazurilor uşoare şi medii şi în aceste spitale de campanie”, a afirmat Nelu Tătaru, la Digi24.

About Post Author