27 ianuarie 2021

Spitalul de campanie de pe Stadionul CFR e în șantier. Containere în loc de corturi / FOTO

Spitalul de campanie

Spitalul de campanie de pe Stadionul CFR se transformă. După trei luni de funcționare în corturi, pentru că vine iarna, iar numărul de cazuri nu dă defel semne de scădere, totul se va muta în containere.

Instalat încă din luna aprilie pe Stadionul CFR, Sistemul medical modular de izolare și tratament – adică spitalul de campanie – a devenit funcțional în iulie, pentru cazurile ușoare și medii. La acea vreme, în Timiș erau cam 200 de infecții noi cu coronavirus pe săptămână. Acum, s-a depășit, pe zi, și cifra 300. Spitalul de pe stadion avea o zonă medicală cu o capacitate de 56 de locuri, din care patru pentru ATI, unități de triaj, radiologie, sterilizare, laborator, precum și o zonă de decontaminare. A fost instalată, de asemenea, și o tabără de carantinare și izolare.

Șantier în toată regula

Pentru că numărul de cazuri din județ este foarte mare, spitalul este încă foarte necesar. Numai că, fiindcă vine iarna, corturile nu mai pot fi folosite. S-a decis, așadar, înlocuirea acestora, așa că vor fi instalate containere.

„Inginerul Vlad Magda, împreună cu echipa logistică și echipa administrativă a Spitalului Militar Timișoara, formată din cpt. Eugen Tuță, plt. maj. Dan Albescu, sg. Gabriel Pârvu și plt. Adj. pr. (r.) Viorel Clitan, coordonează activitatea de reconfigurare și pregătire pentru funcționarea în sezonul rece a Spitalului de campanie, prin schimbarea corturilor cu containere. Ei sunt oamenii care zilnic muncesc, fie că este zi sau noapte, fie că este ploaie sau vânt, fie că este soare sau ceață, fie că e cald sau frig, pentru ca pacienții noștri să beneficieze de cele mai bune condiții în perioada următoare”, transmite cpt. psiholog Adriana Neagu, de la Spitalul Militar Timișoara.

Lucrează, alături de cei de la MApN, companiile Aquatim, Colterm și Enel, sprjinite de Primăria Timișoara.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: