Spaniolii de la FCC Construcciones refac calea ferată Lugoj – Timișoara Est

lugoj

sursa foto: www.cfrcalatori.ro

CFR a desemnat și firma care va moderniza secțiunea Lugoj – Timișoara Est (lotul 2), pentru creșterea vitezei de circulație la 160 km/h pentru trenurile de călători. Contractul va fi încheiat pentru suma de 2,2 miliarde de lei.

A fost desemnată oferta câștigătoare la procedura de licitaţie publică pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de modernizare pe secțiunea Lugoj – Timișoara Est. Este vorba despre lotul 2 din obiectivul de investiții „Modernizarea liniei CF Caransebeș – Timișoara – Aradˮ. La finele șantierului, trenurile de călători vor circula cu 160 km/h, iar cele de marfă, cu 120 km/h.

„Oferta financiară depusă de FCC Construccion SA, în valoare de 1,91 miliarde de lei, fără TVA, a fost desemnată câștigătoare. Contractul de achiziţie publică va fi încheiat şi semnat de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii. Durata de implementare a contractului este de 102 luni, din care 42 de luni pentru proiectare și execuția lucrărilor și 60 de luni, perioada de garanție a obiectivului”, au transmis reprezentanții CFR SA.

Sursa de finanţare va fi asigurată prin Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR), Componenta 4 – Transport sustenabil.

Până acum, CFR SA a desemnat câștigătorii și pentru loturile 1, secțiunea Caransebeș – Lugoj, și 4, secțiunea Ronaț Triaj – Arad. Este vorba despre asocierea WeBuild – Salcef, respectiv WeBuild SpA – Partecipazioni Italia SpA – Salcef SpA.

Secțiunea de cale ferată Lugoj – Timișoara Est are o lungime de 54,13 kilometri.

About Post Author