Șosea cu patru benzi. A fost semnat contractul pentru SF la Centura de Vest a Timișoarei

centura de vest

La o lună și jumătate de la atribuirea contractului, Ministerul Transporturilor a semnat ordinul de începere pentru studiul de fezabilitate de la Centura de Vest a Timișoarei. Costă, 4,3 milioane de lei și trebuie să fie gata în 12 luni.

„O veste bună de la Ministerul Transporturilor: astăzi a fost semnat ordinul de începere a activităților din contractul pentru studiul de fezabilitate al Centurii Timișoara Vest. În iunie anul trecut spuneam că voi insista pe acest subiect «până se întâmplă ceva și se mișcă lucrurile». Astăzi, lucrurile se mișcă. Finalizarea centurii orașului Timișoara, mai precis completarea inelului, a fost un proiect pentru care am militat îndelung. O centură ocolitoare nu poate funcționa pe deplin, mai ales la un oraș în câmpie, decât dacă este un inel complet.

Centura Nord (în trafic) și Centura Sud (în construcție) au fost proiectate, din păcate, cu 1 bandă pe sens și nu mai putem schimba trecutul. Dar pentru proiectul de astăzi, Centura Vest, de-abia acum facem proiectul și îmi doresc să fie un drum modern și sigur, cu 2 benzi pe sens și separatoare mediane”, a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

În 12 luni trebuie să fie gata

CNAIR a atribuit contractul pentru studiul de fezabilitate de la Centura de Vest la începutul lunii noiembrie. Suma este de 4,3 milioane de lei. Vor lucra aici SC Search Corporation SRL, cu subcontractanții Prospect Tehnical Studies, Geotec Consulting SRL, Protelco, Formin, Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan”, Total Business Land SRL și Danavi.

Proiectul are ca scop construirea unei variante de ocolire a Timișoarei, din zona intersecției DN 69 (Timișoara – Arad), cu DJ 591, unde se va lega cu varianta de ocolire Timișoara Sud. Noua șosea va ocoli orașul prin vest. „Proiectantul are 12 luni, de astăzi, să livreze studiul de fezabilitate pentru acest sector care va închide inelul de centură”, a mai spus Cătălin Drulă, care este și deputat USR de Timiș.