26 ianuarie 2021

SF de aproape 900.000 de euro pentru Centura de Vest. Va fi gata prin 2022

centura de vest

Cu 4,3 milioane de lei a atribuit CNAIR contractul pentru studiul de fezabilitate de la Centura de Vest. Documentul trebuie semnat și apoi se trece la treabă. Se va lucra 15 luni.

CNAIR a publicat în luna iunie anunțul pentru „Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru Varianta de Ocolire Timișoara Vest”. „Autoritatea Contractantă optează pentru achiziția ulterioară de noi servicii similare de la ofertantul a carui ofertă va fi declarată câștigătoare (…) valoarea reprezentând 20% din valoarea estimată a contractului”, scria în anunțul de licitație. Au fost cinci oferte, pentru contractul cu o valoare maximă cuprinsă între 4,8 milioane și 5,77 milioane de lei, sume cu TVA.

Între timp, s-a terminat deliberarea și se pregătește semnarea contractului. Acesta a fost atribuit către SC Search Corporation SRL, cu subcontractanții Prospect Tehnical Studies, Geotec Consulting SRL, Protelco, Formin, Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan”, Total Business Land SRL, Danavi. Suma pentru care va fi făcută lucrarea este de 4.3 milioane de lei, cu TVA, cu aproximativ jumătate de milion mai puțin decât se estimase.

Proiectul are ca scop construirea unei variante de ocolire a Timișoarei, din zona intersecției DN 69 (Timișoara – Arad), cu DJ 591, unde se va lega cu varianta de ocolire Timișoara Sud. Noua șosea va ocoli orașul prin vest.

Va mai dura însă, pentru că durata contractului este de 15 luni. Proiectantul va identifica cel puțin trei variante de traseu, care vor fi comparate prin „analiză multi-criterială”. Vor rămâne două, din care va fi selectată cea mai potrivită, și apoi va fi finalizat studiul de fezabilitate. Urmează abia apoi proiect tehnic și execuție.

1 thought on “SF de aproape 900.000 de euro pentru Centura de Vest. Va fi gata prin 2022

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: