Secție de ortopedie modernă, la Spitalul Militar / FOTO

spitalul militar

Spitalul Militar din Timișoara continuă încet, dar destul de constant, procesul de modernizare. A fost reabilitat în exterior, iar acum lucrările se fac în secții. Cea de Ortopedie este un exemplu ca la carte.

Secția de Ortopedie și Traumatologie a Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” a trecut printr-un proces extins de reabilitare. S-au făcut lucrări complexe de renovare și reamenajare a spațiului, inclusiv a saloanelor destinate pacienților. De asemenea, a fost cumpărată aparatură performantă pentru operații.

Echipa de medici condusă de prof. univ. dr. Fabian Tatu este pregătită pentru întreaga paletă a afecțiunilor musculo-scheletale, cu cele mai noi tehnici și implanturi, atât în ortopedie, cât și în traumatologie. În secție, pe lângă activitatea medicală, se desfășoară și cursuri și stagii de pregătire pentru studenții de la UMF, dar și cursuri postuniversitare.

De asemenea, sunt în derulare aici trei programe naţionale: programul naţional de endoprotezare; programul național de tratament al bolnavilor cu pierderi osoase importante epifizo-metafizare de cauză tumorală sau netumorală prin endoprotezare articulară; programul național de tratament al instabilităţilor articulare cronice pentru prevenirea degenerării articulare utilizând implanturi de fixare a neoligamentelor/ refacerea structurilor de stabilitate. Programul naţional de transplant organe, ţesuturi și celule de origine umană se desfășoară în colaborare cu Banca de Ţesuturi, care aparţine de Spitalul Colentina București.

About Post Author