FOTO. Spitalul Militar are „uniformă” nouă. E gata reabilitarea exterioară

Întinsă pe un cvartal întreg, clădirea Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” arată acum ca nouă. A fost nevoie de o investiție de peste 2,2 milioane de euro și de un șantier care a durat trei ani. Dar a meritat.

spitalul militar

A fost făcută recepția finală a lucrărilor de reabilitare a acoperișului și a fațadelor Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu”. Este vorba despre o investiție de 11,07 milioane de lei, făcută cu fonduri de la Ministerul Apărării Naționale.

„Alături de susținerea financiară, un rol la fel de important în finalizarea cu succes a lucrărilor l-a avut echipa de specialiști din cadrul Direcției Medicale, Direcției Domenii și Infrastructuri a Ministerului Apărării Nationale și, nu în ultimul rând, din Spitalul Militar Timișoara. Cea mai intinsă clădire istorică din orașul Timișoara, situată în centrul orașului, a fost adusă la standarde moderne. Multumim de asemenea specialiștilor din Primăria Timișoara, Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, Inspectoratul de Stat în Construcții Timiș și Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș.”, spun cei de la SCMU.

Clădirea spitalului a fost ridicată, cu un singur nivel, în perioada 1764 – 1766. Supraetajată jumătate de secol mai târziu, ea a trecut printr-un bombardament și o renovare în urma cărora și-a pierdut o parte din decorațiuni. Imobilul ocupă integral cvartalul cuprins între între străzile Brediceanu, Gheorghe Dima, Gheorghe Lazăr și Mărășești. El are trei curți interioare, legate succesiv, cu treceri pe sub bolți.

În 1947, la Spitalul Militar din Timișoara a fost făcută prima anestezie cu eter de pe teritoriul actual al României. Se întâmpla la mai puțin de patru luni de la premiera mondială a acestei proceduri, petrecută în în Boston. În prezent, spitalul are 175 de paturi.

About Post Author