Se închid „parcările” de pe pietonale. Din 2 august se ridică mașinile / FOTO

pietonale

sursa foto: Poliția Locală Timișoara

Atenție, șoferi! Din luna august, mașinile parcate în zona pietonală vor ridicate. În centrul Timișoarei, în ultimele două luni, polițiștii locali au dat aproape 600 de amenzi pentru șoferii care și-au lăsat mașinile în locuri nepermise.

Că sunt puține locuri de parcare în zona centrală se știe. La fel cum se știe și că sunt șoferi cărora nu le mai pasă de nimic și își lasă mașinile pe trotuare și pe pietonale. Sunt nenumărate sesizări pe această temă care ajung la Poliția Locală, ai cărei angajați au dat, numai în ultimele două luni, 573 sancțiuni contravenționale în aceste zone.

O stradă pe care sunt lăsate frecvent autoturisme, ai căror conducători auto vin în special la instanțe și care numai că pun în pericol circulația pietonală, dar obstrucționează și eventuala intervenție a ambulanțelor sau autovehiculelor de pompieri este Eugeniu de Savoya. Doar aici, în același interval, polițiștii locali au aplicat 130 colante care au fost în parte sau urmează să fie transformate în sancțiuni.

Din 2 august intră în vigoare HCL 262 / 2022, care modifică vechea HCL 371, privind constatarea și sancționarea contravențiilor. Potrivit actului normativ, „constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională și după caz, cu lipire de colante autoadezive/invitații pe parbrizele autovehiculelor sau pe caroseria vehiculelor precum și cu măsura tehnico-administrativă a ridicării vehiculului (…) staționarea vehiculelor în zonele pietonale a municipiului Timișoara în afara spațiilor marcate expres de administratorul domeniului public”.

Altfel spus, șoferii se vor trezi și cu mașinile ridicate. În plus, amenzile vor fi cuprinse între 500 și 1.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv între 1.000 și 2.000 lei pentru persoanele juridice.

About Post Author