Șapte utilaje au ieșit la deszăpezire. Sunt pregătite și altele, spune viceprimarul Lațcău /FOTO

deszăpezire

La Timișoara a început să ningă din nou, așa că mașinile firmei cu care PMT are contract de deszăpezire au ieșit pe traseu. Sunt șase mașini care împrăștie sare și una care „dă” cu clorură de calciu, dar urmează să vină și altele.

Ninge frumos la Timișoara și se și „prinde” cât de cât. De la geam pare frumos, dar, pentru cei aflați în trafic, nu e la fel de plăcut. S-a ieșit repede pe traseu cu utilajele, ca să nu se ajungă la situații neplăcute.

„În acest moment, în oraș acționează șase mașini care împrăștie sare, atât în nord, cât și în sud. De asemenea, este pe traseu și o cisternă cu clorură de calciu. De la ora 14 intră încă patru mașini cu sare. Este pregătită și a doua cisternă cu clorură, care va ieși după-amiază, dacă va fi necesar”, spune viceprimarul Ruben Lațcău.

Primăria Timișoara are contract de deszăpezire cu firma Brantner. Contractul cadru a fost semnat în 2019 și este valabil timp de patru ani, pentru o sumă maximă totală de 37,14 milioane de lei, cu TVA. Se plătește însă doar ce se prestează efectiv pe teren.

Unii timișoreni scriu însă, deja, pe rețelele de socializare că nu se intervine chiar așa cum trebuie și că, pe artere importante, cum ar fi bd. Mihai Viteazu, s-a format ghețuș.

UPDATE: „Planul de deszăpezire se execută cu prioritate la intrările și ieșirile din oraș, poduri și pasaje, bulevardele principale, stațiile mijloacelor de transport și traseele STPT, urmând apoi arterele secundare”, transmite PMT. STPT curăță, de asemenea, cele 513 stații din oraș. PUteți face reclamații la
dispeceratul firmei Brantner, 0737-770.527.