Deszăpezire de 1,4 milioane de lei, în următorul an. Al treilea contract între PMT și Brantner

deszăpezire

foto: Arhivă

Al treilea contract subsecvent de deszăpezire a fost semnat, zilele acestea, de PMT și Brantner. E la mai puțin de jumătate față de valoarea celui precedent. Acordul cadru între cele două părți a fost semnat în 2014, cu o valabilitate de patru ani.

Conform contractului semnat în 15 ianuarie și valabil timp de 12 luni, Brantner va primi 1,499 milioane de lei, cu TVA pentru „curățarea și transportul zăpezii de pe căile publice și menținerea în funcțiune a acestora pe timp de polei sau de îngheț, în municipiul Tmișoara”. Dacă nu-și respectă obligațiile asumate prin contract, firma clujeană poate fi penalizată cu 0,5% pe zi din valoarea facturii lunare. Printre posibilele nereguli se numără neasigurarea stocurilor de material antiderapant, neîntocmirea jurnalului de activitate sau nerespectarea locurilor de depozitare și descărcare a zăpezii.

Acordul-cadru pentru deszăpezire a fost semnat în 2019, pentru patru ani, la o valoare maximă de 37,14 milioane de lei. Potrivit caietului de sarcini, Brantner ar trebui să pună la dispoziție cel mult 44 de utilaje mari și mici, cu încărcător frontal, de transport al zăpezii și gheții sau autocisterne. În contract sunt incluse toate cele 1.227 străzi din Timișoara, împărțite în artere importante și mai puțin importante. Acesta este și criteriul după care se intervine în caz de ninsoare.

Prețul trecut în cel de-al treilea contract dintre PMT și Brantner este mult mai mic decât cel din documentul recent expirat. Acela prevedea maximum 3,4 milioane de lei, cu TVA.

Tot în contractul-cadru este inclusă și o aplicație online, care să permită oricui să vadă unde și când intervin utilajele de deszăpezire. Abia a început însă lucrul la aceasta.

About Post Author