Sala Polivalentă, bună și după 2021. Robu: Timișoara va fi obiectiv turistic și în 2022, și în 2023

Sala Polivalentă

N-o să avem sală polivalentă de 16.000 locuri în 2021, dar Timișoara va fi obiectiv turistic și după acest an. Deci sala va fi utilă atunci! Primarul Nicolae Robu e convins că șantierul începe în 2020, deși în prezent nu există nici măcar proiect.

În ultima sa vizită la Timișoara în calitate de premier, Viorica Dăncilă anunța că sala polivalentă de 16.000 de locuri va fi construită lângă „Dan Păltinișanu”, așa cum voia Nicolae Robu. Primarul a privit anunțul drept o victorie a logicii. În realitate, e imposibil ca până în 2021 să putem avea în oraș un astfel de obiectiv funcțional.

Discuții cu ministrul Dezvoltării

Banii pentru această investiție, estimată la multe zeci de milioane de euro, vor veni de la Compania Națională de Investiții. Acum, că PNL are guvern, Robu anunță că speră ca acesta guvernul să dea cât mai repede bani. „Am avut o discuție cu domnul ministru al Dezvoltării privind sala polivalentă. Evident că vom avea bani în bugetul de anul viitor pentru a se merge pe ceea ce trebuie făcut, pe preparativele în zona de proiectare în vederea execuției efective a lucrării și apoi să trecem la execuția efectivă. Trebuie parcurse licitațiile, CNI se ocupă de toate acestea. Noi facem pe banii noștri o nouă ediție de ridicări topo și studiu geo. În curând vor fi gata și le vom transmite la CNI”, spune edilul șef.

Potrivit acestuia, tema de proiectare este deja transmisă la CNI, așa că Robu e foarte optimist. „Am încredere în Guvernul PNL că va alimenta cu bani acest proiect major al Timișoarei și pot spune un proiect major al României, până la urmă, având în vedere că Timișoara va reprezenta România din postură de Capitală Culturală Europeană în 2021 (…) Timișoara va rămâne un punct de maxim interes turistic și tot România va fi reprezentată și de fosta capitală culturală europeană și în 2022, și în 2023, și așa mai departe”, mai spune primarul.

Robu e convins că șantierul de la Polivalentă începe în 2020

Dincolo de cuvinte frumoase și laude la adresa Guvernului Orban, Robu admite că sala polivalentă de 16.000 de locuri este doar un proiect imposibil de pus în practică pentru 2021. „În prima parte a anului viitor se scoate proiectarea la licitație, de îndată ce va fi bugetul stabilit. Nu exclud să nu fie nevoie să se aștepte aprobarea legii bugetului. S-ar putea să existe suficientă prevedere bugetară pentru așa ceva pe 2019, încât mergând pe a 12-a parte din ce a fost în 2019, să se poată da drumul la începutul anului 2020 la proceduri (…) Cel mai probabil în 2021 nu va fi gata. De început sigur vor începe lucrările. Sunt convins că vor începe”, a mai spus primarul Timișoarei.

Potrivit lui Robu, în 2021 va fi totuși gata sala polivalentă a Politehnicii. Aceasta are în jur de 2.500 de locuri, șantierul a început acum aproape 10 ani și nu e gata. „Se lucrează (…) Este adevărat că nu în ritmul în care conducerea universității își dorește, dar se lucrează. Această sală va fi gata pentru 2021”, a spus edilul șef. În urmă cu câteva zile, rectorul UPT, Viorel Șerban, declara altceva. „După care am făcut o licitaţie, a câştigat o firmă care e la fel de proastă ca cea care a dat faliment. Ne luptăm cu ei, dacă nu intră puternic în partea de refacere a acoperişului, vom rezilia şi vom încerca să aducem altă firmă”, afirma Șerban.

About Post Author