Sala Polivalentă se face la Timișoara! Dăncilă: Cred cu tărie că locația trebuie să fie reședința de județ

Polivalentă

Robu a câștigat în fața lui Dobra! Cel puțin în etapa „pe Sala Polivalentă”. Viorica Dăncilă și Daniel Suciu au anunțat că această investiție se va face în Timișoara, nu la Giroc. Mai trebuie să dispară niște șine.

Sala polivalentă de 16.000 de locuri a fost multă vreme temă de dispută publică între primarul Timișoarei și liderul CJ Timiș. Nicolae Robu o voia lângă stadionul „Dan Păltinișanu”, iar Călin Dobra prefera Girocul.

„Am avut nenumărate discuții, am avut și dispute legate de locația unde va fi amplasată sala polivalentă. Cred că decizia care s-a luat este o decizie pentru judetul Timiș, este o decizie pentru întreaga regiune. Am ajuns s-o stresez pe Viorica Dăncilă și pe Daniel Suciu legat de acest obiectiv de investiții”, a spus, vineri, Călin Dobra. Apoi i-a predat ștafeta premierului demis Viorica Dăncilă. „Toate aceste lucruri, fie că vin de la guvern, fie că vin de la CJ, sunt pentru oameni. Știu că a existat o dispută și au fost păreri divergente. Cred cu tărie că locația trebuie să fie în Timișoara, e reședință de județ”, a afirmat Dăncilă.

Ea i-a pasat cuvântul vicepremierului Daniel Suciu, care a făcut, de fapt, anunțul oficial. „Specialiștii din CNI au fost să vadă ambele locații. Am cerut o locație fără cusur, care să fie în interesul județului și al municipalității. Juridic, subiectul unei decizii nu putea fi luat decât după 28 august 2019. Tot ce s-a vehiculat până atunci au fost doar vorbe. În iulie, PMT a trimis ultimul set de documente, iar în august CJ a trimis ultimul set de documente (…) în zona stadionului va fi construit unul dintre cele mai moderne complexuri sportive. Îl rog pe primarul Nicolae Robu ca, în momentul în care CNI preia amplasamentul, să nu mai fie acele șine de tren”, a declarat Suciu.

Sala Polivalentă va fi construită de Compania Națională de Investiții, care urmează să demareze acum un studiu de prefezabilitate.

About Post Author