Robu anunță acum 18 milioane de lei pentru „Victor Babeș”. Se iau din banii de la fântâni

covid

Se iau bani de la fântâni și alte proiecte și se alocă încă 13 milioane de lei către Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”. Anunțul vine pe Facebook de la Nicolae Robu. Miercuri a fost plen de îndată la CL, consilierii fiind chemați să voteze procedura pentru viitoarele plenuri online.

„18 milioane lei (da, 18 milioane) de la Primăria Timișoara pentru spitalul său, «Victor Babeș», doar de la 1 martie până în prezent!”, a scris, cu litere mari, pe Facebook, miercuri, Nicolae Robu. Și continuă:

„Întrucât pandemia necesită echipamente și materiale specifice, respectiv cantități deosebite, am suplimentat / suplimentăm alocările financiare către acest spital cu nu mai puțin de 18 milioane de lei, după cum urmează:

  • în 1.03.2020, cu 2 milioane lei, din fondul de rezervă, pentru a se achiziționa: teste și echipamente de protecție
  • în 18.03.2020, cu 3 milioane lei, prin rectificare bugetară prin Dispoziția Primarului, pentru a se achiziționa aparate și kituri de epurare CO2 și oxigenare, echipamente radiologice digitale, analizoare biochimice
  • în 27.03.2020, cu 13 milioane lei, prin rectificare bugetară prin HCL, pentru se achiziționa 15 paturi ATI, în variantă container, ventilatoare invazive alte echipamente de menținere a vieții în stări limită”.

Banii, spune Robu, se iau de la fântâni și cultură

Cele 13 milioane de lei vor alocate peste două zile, într-un plen extraordinar online, fără prezența fizică a consilierilor locali. Miercuri, puțin înainte ca primarul Robu să facă această postare, a avut loc un plen „de îndată”. Aleșii au venit și au intrat unul câte unul în sala de consiliu. A existat un singur proiect pe ordinea de zi, pentru stabilirea procedurii de desfășurare a ședințelor în situații excepționale.

„Rectificările bugetare s-au făcut prin luarea banilor dedicați inițial pentru fântâni -programul de realizare fântâni în intersecții fiind prorogat pentru vremuri mai bune-, a celor pentru anumite obiective de investiții care urmează să pornească mai târziu, a celor dedicați pentru evenimente culturale care nu se mai pot ține sau în cel mai fericit caz se vor ține mai târziu”, mai explică Robu.

Vă reamintim, contractele pentru trei fântâni ornamentale au fost semnat vineri, 20 martie, și luni, 23 martie. În ceea ce privește Agenda culturală, aceasta nu a fost aprobată până acum în CL.

About Post Author