Fântâni de aproape 300.000 de euro în giratorii, la Timișoara. Primăria a semnat trei contracte

fântâni

Nu renunță la fântânile din sensurile giratorii. Primăria a semnat contractele de execuție pentru trei din cele cinci fântâni ornamentale. Costă aproape 300.000 de euro. Cu toate acestea, primarul Nicolae Robu spune că are la dispoziție doar „o nimica toată de bani”.

În doar trei zile, Primăria Timișoara a semnat trei contracte de proiectare și execuție pentru fântânile din sensurile giratorii. Firma care le va face este aceeași: Aquajet, cu subcontractantul Wire Project Solutions, ambele din București. În 19 martie a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția fântânii ornamentale din Lipovei. Prețul: 226.100 lei, cu TVA. Luni, în 23 martie, au fost semnate și contractele pentru fântânile din Piața Bălcescu și Piața Iuliu Maniu. În primul caz, prețul este de 806.820 lei, cu TVA, iar în cel de-al doilea, 389.130 lei, cu TVA.

Contractele includ proiectul tehnic, detaliile de execuție, caietele de sarcini și contruirea fântânilor. El este valabil șase luni: două pentru proiectare și patru pentru execuție.

Robu: Trebuie să împart o nimica toată de bani care ne intră

Marți, primarul Nicolae Robu a vorbit despre aceste contracte, dar și despre greutățile pe care le întâmpină administrația locală. „S-au semnat contractele pentru servicii de proiectare și execuție… știți proiectul, am mai vorbit despre el, cu fântânile. (…) Aș vrea să poată fi în continuare decalate termenele pentru diverse plăți, să nu se intre la penalități. Știu, stimați timișoreni, cât de greu îmi este mie, când așteptam milioane de lei în fiecare zi în această perioadă a anului și acum trebuie să împart o nimica toată de bani care ne intră în condițiile date. (…) Nu e nicio grabă să facem o fântână ornamentală, le lăsăm pe altă dată, chiar dacă e un obiect ornamental”, spunea edilul șef.

Cele trei fântâni vor scoate de la bugetul local 1,42 milioane de lei, adică peste 293.000 euro. Ar mai fi de semnat contractele pentru fântânile din sensul de la Selgros (estimată la 908.199 lei, cu TVA) și de la fostul Praktiker (estimată la 727.583 lei, cu TVA).

About Post Author