Reparații de peste 600.000 de euro, în curtea Bastionului Theresia

bastionul theresia

Reparațiile Corpului E din Bastionul Theresia sunt scoase, din nou, la licitație. După ce, în plenul CJ, a fost majorată suma, Muzeul Național al Banatului mai încearcă o dată să găsească un constructor interesat.

Muzeul Național al Banatului a scos la licitație prima dată în luna martie „lucrări de reparații și punere în siguranță a corpului E — Curte de Onoare Bastion”. Este vorba, practic, de construcția de sticlă din curtea Bastionului, unde pe vremuri era o cafenea, dar lăsată, între timp, nefolosită. Cei de la muzeu vor să facă acolo un spațiu de expoziție, însă e nevoie de lucrări de consolidare și igienizare.

În martie, lucrările de reparații erau estimate la 2,28 milioane de lei, cu TVA, însă contractul nu a interesat pe nimeni. La începutul lunii iunie, în plenul CJ au fost aprobate „devizul și contribuția județului Timiș pentru obiectivul „Reparații și punere în siguranță a Corpului E – Curte de onoare Bastion”. „Având în vedere că Bastionul Theresia este monument istoric de importanță națională, a fost necesar să fie întocmit un proiect tehnic pentru a putea fi demarate lucrările de reparații. În cadrul PT a fost întocmit și un deviz general din care rezultă că lucrările de reparații sunt în cuantum de 3,25 milioane de lei, cu TVA”, scrie în referatul proiectului de HCJ.

Mai mulți bani, aceeași lucrare

Cu o sumă mai mare cu un milion de lei, a fost lansată o nouă licitație. Firmele interesate pot depune ofertele pentru 3,25 milioane de lei până în 11 iulie. Lucrările ar trebui să dureze nouă luni.

CJ Timiș are în derulare, de asemenea, lucrări de reparații în Bastionul Theresia. Acestea vizează pavajul de piatră naturală, platformele pietonale din lemn și tencuielile complexului. Se vor face intervenții la elementele exterioare, instalațiile sanitare interioare și instalațiile electrice și vor fi amenajate spațiile verzi. Contractul a fost atribuit în luna aprilie către Constructim.

About Post Author