Raul Ambruș și-a lansat Platforma Liberal Conservatoare. Cu peste 700 de oameni

raul ambruș

A închiriat grădina de vară a filarmonicii și, în miez de iarnă, și-a lansat oficial mișcarea pe care a anunțat-o de când a fost exclus din PNL. Consilierul local Raul Ambruș spune că peste 700 de susțintori i-au fost alături și așteaptă și pe alții.

La Timișoara a fost lansată duminică, în aer liber, Platforma Liberal Conservatoare (PLC), o asociație de tip club liberal, cu personalitate juridică. Au participat peste 700 de persoane, spun organizatorii care au închiriat grădina de vară Capitol și afirmă că au respectat regulile impuse de pandemie.

PLC a fost înființată în urma demersurilor inițiate de comitetul de inițiativă din care fac parte consilierul local Raul Ambruș și Cantemir Pârva, Nicolae Cocean, Ion Rila și Vinu Giumanca, membri fondatori ai PNL Timiș.

PLC, în principal în Timișoara

„E ziua de naștere a Platformei Liberal Conservatoare, o mișcare politică pe care am anunțat-o la momentul excluderii mele din PNL Timișoara. Mă bucur că peste 700 de persoane au înțeles că liberalii și liberalismul au nevoie de o nouă reprezentare și de un nou mod de a face politică. Vom activa în principal în Timișoara și în toate aceste luni am lucrat la partea de organizarea a Platformei. Ne dorim să apărăm valorile liberale și doctrina liberală, deoarece considerăm că alte partide politice intitulate liberale au abandonat aceste principii”, spune Ambruș.

Potrivit acestuia, își vor găsi loc în PLC cei care vor „o mai mare transparență în viața publică, o cheltuire eficientă a resurselor publice și promovarea meritocratică”. Platforma Liberal Conservatoare va fi condusă de Biroul de Coordonare Municipal, din care fac parte 50 de persoane. Au fost înființate, de asemenea, 16 birouri zonale în cartiere. Oricine poate deveni membru, dacă e dispus să completeze o adeziune on-line.

După excluderea din PNL, Raul Ambruș este cel care asigură majoritatea pentru USR în Consiliul Local Timișoara.