25 septembrie 2020

Primăria Timișoara s-a grăbit degeaba. Licitația pentru ridicarea gunoaielor de pe străzi a fost contestată

Primăria Timișoara

Pe repede înainte și… degeaba. Primăria Timișoara a anunțat câștigătorul unei licitații înainte de a fi rezolvată contestația. A fost nemulțumită de rezultate o firmă care are printre acționari și… CL Deva!

Primarul Nicolae Robu anunța marți că vom scăpa de rampele ilegale de gunoaie de pe stradă. Se încheiase, teoretic, licitație pentru contractarea unei firme care să se ocupe de așa ceva. Pentru ca lucrurile să fie clare, a fost trimis și un comunicat cu toate informațiile despre această licitație. „În 10 februarie a fost ultima zi de depunere a contestațiilor privind achiziția serviciului de colectare, transport, depozitare/ valorificare a deșeurilor vegetale și a deșeurilor din construcții provenite din demolări, din activități de reamenajare și reabilitare, abandonate pe domeniul public. Au fost depuse trei oferte, iar în urma evaluărilor a fost declarată câștigătoare societatea Transclean din Timișoara. După semnarea contractului și emiterea ordinului de începere se vor transmite public detaii privind colectarea”, scria în comunicat.

„Uitucii” din primărie

Vorbim despre un al treilea contract de salubrizare, pentru colectarea deșeurilor vegetale și a celor provenite din construcții. Contractul, valabil patru ani, ar urma să aibă o valoae de 27,6 milioane de lei cu TVA, aproape 5,8 milioane de euro.

Toate bune și frumoase, numai că procedura a fost contestată! Firma care a ieșit pe ultimul loc la evaluarea ofertelor a decis să conteste rezultatul. A făcut-o la modul tradițional, prin poșta clasică, nu prin e-mail, și direct la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor. S-a știut de asta undeva după ora 14, dar PMT a decis să facă uitat acest „amănunt”.

Acum trebuie răbdare

Firma nemulțumită de rezultatul licitației este SC Salubritate S.A., printre acționarii căreia se numără și Consiliul Local Deva. Înființată în 1998, aceasta are ca obiect de activitate colectarea deșeurilor nepericuloase.

Acum, Primăria Timișoara trebuie să aștepte răspunsul de la CNSC și abia apoi va putea semna contractul cu firma anunțată drept câștigătoare. Asta, dacă nu cumva societate nemulțumită nu se va adresa și instanțelor. Pentru că, în acest caz, va mai dura. O situație asemănătoare s-a înregistrat la Parcul Civic, unde semnarea contractului a fost întârziată cu aproximativ 9 luni.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: