Două firme cu 12 angajați vor redesena Parcul Civic. Una dintre ele e specializată în autostrăzi

Licitația organizată acum aproape un an de Primăria Timișoara, pentru Parcul Civic, e aproape gata. Firmele care au depus oferte s-au judecat, iar procesul s-a terminat abia acum. De refacerea parcului nu se vor ocupa deja celebrele Lovrintim și Rogera Prest, ci două societăți mici. Una are ca obiect de activitate… autostrăzile.
Primăria Timișoara a scos la licitație modernizarea Parcului Civic la finele anului 2018. Suma oferită: cel mult 1,5 milioane de euro. Au fost trei oferte: de la T.T. & Solaria Grup, Elf Road SRL – D&C Garden Design SRL – OTC Electrical, respectiv Lovrintim SRL – Rogera Prest Com SRL. Cea mai bună ofertă a fost cea depusă de asocierea Elf Road SRL – D& Garden Design SRL. Lucrurile s-au complicat însă, după ce T.T. & Solaria Grup a contestat procedura. Plângerea i-a fost însă respinsă de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, așa că firma s-a adresat instanței.
Procesul s-a încheiat zilele trecute. „Respinge plângerea formulată de petenta SC TT & Solaria Grup împotriva deciziei emisă de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (…) ca nefondată. Obligă petenta la plata cheltuielilor de judecată către intimata Elf Road SRL în calitate de lider al asocierii, în cuantum de 4.500 de lei. Definitivă”, au spus magistrații.
Urmează șase luni de șantier în Parcul Civic
În aceste condiții, urmează finalizarea procedurilor de pe SEAP și, ulterior, semnarea contractului cu primăria. Durata șantierului este estimată la șase luni, iar sursa de finanțare este bugetul local. La finalul lucrărilor vor fi 21.866 metri pătrați de alei dalate, alei asfaltate, alei cu pavele tip frunză, alei și piațetă, pavate cu lespezi de piatră, 82 de stâlpi de iluminat cu două corpuri, patru pergole, 115 bănci din lemn, cinci bănci din piatră, două „bănci circulare Sole” și două rastele de biciclete. De asemenea, în parc va apărea o fântână decorativă. Vor fi plantați 964 de arbori și arbuști, respectiv 3.762 fire de trandafiri.
Firmele care vor reface parcul sunt din Timișoara și Giroc. Elf Road SRL a fost înființată în 2002 și are ca obiect de activitate „lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor”. Ea poate face inclusiv… piste de aerodrom! În 2018 a avut 10 angajați, o cifră de afaceri de peste 20 de milioane de lei și datorii de peste 5,8 milioane de lei. D & C Garden Design SRL a fost înființată în 2011, în Giroc, și se ocupă cu „activități de întreținere peisagistică”. Are 2 angajați, în 2018 a avut o cifră de afaceri de aproape 751.000 lei, cu datorii de peste 179.000 lei.