Primăria a fost amendată pentru locurile de joacă prost întreținute, nu pentru gardul din Parcul Copiilor

sursa foto: www.opiniatimisoarei.ro

Primăria Timișoara nu a fost amendată de Protecția Consumatorului pentru gardul căzut în 2016 în Parcul Copiilor. Asta susține prefectul Mihai Ritivoiu, potrivit căruia sancțiunile au fost aplicate pentru problemele recent descoperite la locurile de joacă.

La începutul săptămânii, cei de la Protecția Consumatorilor anunțau că au amendat Primăria Timișoara cu 10.000 de lei, pentru nereguli de la locurile de joacă din oraș. Ulterior, primarul Dominic Fritz critica, pe Facebook, „zelul” inspectorilor de la OPC, care ar fi descoperit abia acum un gard căzut în 2016, în Parcul Copiilor.

„În 2016, acum exact șase ani și o lună, a căzut un gard la Parcul Copiilor sub greutatea plantelor netunse de Horticultura. Anul acesta a fost demis directorul care credea că este etern și am bugetat un proiect de reparații majore ale Parcului Copiilor. Azi, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a amendat Primăria Timișoara pentru gardul căzut în 2016… Hărnicia care i-a cuprins pe inspectorii unor instituții din județ nu poate decât să mă bucure și e un pas în direcția corectă”, conchidea edilul șef.

Abordarea este constructivă, spune prefectul

Prefectul Mihai Ritivoiu îl contrazice însă și spune că PMT a fost deja amendată în trecut pentru respectivul gard. Ba mai mult, a existat și un proces.

„Sunt alte chestiuni care mă deranjează referitor la abordarea domnului primar. Acum 6 ani și o lună a fost un gard, CJPC a amendat primăria pentru gardul căzut. A fost un control în 2017, făcut de CJPC, primăria l-a contestat, în 2018 s-a dat hotărârea instatei pe acel control. Citez: «Locul de joacă situat în parcul Ion Creangă nu avea asigurată împrejmuirea pe latura înspre bulevardul Michelangelo, ulterior s-au prezentat 4 poze efectuate la data de 10 octombrie 2017, din care se observa că a fost remediată deficiența constatată». Deci nu a fost amendată primăria pentru gardul căzut și e foarte importantă această nuanță. Controalele noastre au o abordare constructivă, vor să lase avertismente pe cât posibil, nu să plimbăm banii statului de la o instituție la alta”, a declarat, miercuri, Ritivoiu.

Urmează și alte controale la locurile de joacă

Potrivit acestuia, controalele la locurile de joacă fuseseră anunțate înainte. În plus, nu au fost verificate toate locurile de joacă, iar amenzile puteau fi mult mai mari.

„Controlul a fost notificat cu trei zile înainte. Cuantumul maxim al amenzilor pentru abaterile constatate era de 70.000 de lei. Au primit 10.000 de lei. Din cele 60 de locuri de joacă din Timișoara au fost verificate șase, cele mai mari. Discuția a fost pe Parcul Copiilor. Am indisponibilizat cinci echipamente, pentru că reprezentau un risc la sănătate și integritatea copiilor. Nu am închis locurile, ci le-am izolat, astfel încât, într-un termen scurt, să se remedieze defecțiunile”, mai spune Ritivoiu.

Inspectorii de la Protecția Consumatorilor vor merge să verifice, în perioada următoare, și alte parcuri. „Voi mai dispune un control al unei echipe mixte, Protecția Consumatorului și Inspectoratul de Stat în Construcții, care să verifice toate locurile de joacă și parcurile din Timiș. Vine primăvara, după doi ani grei, cred că avem dreptul să ne bucuram în siguranță de vremea de afară, alături de copiii noștri. Vă asigur că locurile de joaca din județ vor fi fie reparate, fie închise, cele care nu prezintă garanții”, a conchid completat prefectul de Timiș.

About Post Author