Locuri de joacă periculoase. Primăriile din Timișoara și Lugoj, amendate de OPC / FOTO

locuri de joacă

Locuri de joacă unde copiii sunt oricum, dar nu în siguranță. Asta au descoperit, la primele controale pe o astfel de temă, inspectorii de la Protecția Consumatorilor. Ei au și amendat primăriille din Timișoara și Lugoj, cu o sumă totală de 23.000 de lei.

Inspectorii de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au început, în această lună, să verifice mai multe locuri de joacă. Primele rezultate nu sunt deloc încurajatoare pentru părinții care se bucură că pot ieși cu micuții în aer liber.

„În Timișoara au fost verificate șase locuri de joacă din parcuri, toate aflate în administrarea primăriei. Au fost indisponibilizate echipamente deteriorate, fisurate sau cu părți lipsă. Au fost, de asemenea, identificate locuri neîmprejmuite în Parcul Chopin și parțial neîmprejmuit Parcul Copiilor”, spune inspectorul șef adjunct al CJPC Timiș , Mihai Alin Gubandru. Primăria Timișoara a primit două amenzi, în valoare totală de 10.000 lei, și un avertisment. Au fost indisponibilizate cinci echipamente de joacă.

Patru amenzi pentru locuri de joacă, și la Lugoj

În Lugoj au fost controlate trei spații de joacă administrate de primărie: Parcul copiilor, Parcul Comtim și Parcul George Enescu. Aici au fost găsite tobogane, leagăne și balansoare, degradate, cu bare metalice ruginite și cadre metalice de susținere a tubulaturii din fibră cu bucăți desprinse din cadru. „Recolta” inspectorilor de la CJPC a cuprins, de asemenea, scări din lemn cu trepte crăpate sau lipsă, balustrade cu elemente de siguranță lipsă, așchii și șuruburi ruginite, rămase libere ca urmare a desprinderii unor componente.

Au fost indisponibilizate 12 echipamente de joacă. Primăria Lugoj a primit patru sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.000 lei.

UPDATE: Primarul Dominic Fritz spune însă că OPC abia acum a descoperit ceva care s-a întâmplat acum șase ani. „În 2016, acum exact șase ani și o lună, a căzut un gard la Parcul Copiilor sub greutatea plantelor netunse de Horticultura. Anul acesta a fost demis directorul care credea că este etern și am bugetat un proiect de reparații majore ale Parcului Copiilor. Azi, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a amendat Primăria Timișoara pentru gardul căzut în 2016… Hărnicia care i-a cuprins pe inspectorii unor instituții din județ nu poate decât să mă bucure și e un pas în direcția corectă”, a postat acesta, pe Facebook.

About Post Author