Premierul Cîțu iar e pe lângă: „Știți foarte bine că la Timișoara școlile nu s-au închis”

Premierul Florin Cîțu nu pare să primească informații prea bune de la Timișoara. Acum, susține că școlile sunt deschise, deși orașul e în carantină!

cîțu

Părinții din Timișoara au aflat, de la premierul Florin Cîțu, că, de fapt, școlile sunt deschise! Declarația a fost făcută marți, în contextul în care se discută despre o eventuală carantinare a Bucureștiului, urmată de o închidere a unităților de învățământ.

„Nu se închid şcolile. Şcolile rămân în continuare. Ştiţi foarte bine că nici la Timişoara şcolile nu s-au închis. Deci, şcolile nu se închid în acest moment. (…) Haideţi să luăm lucrurile pe rând. Ne uităm la informaţiile pe care le avem, am luat măsuri până acum, avem măsuri care, dacă ar fi fost respectate, nu am fi ajuns astăzi aici. Le cer tuturor cetăţenilor să respecte măsurile pe care le avem, regulile în vigoare. Am putea să oprim singuri această pandemie dacă respectăm regulile. Aceleaşi reguli le-am avut şi în decembrie şi rata a scăzut”, a declarat Cîțu.

Cursuri online din 22 martie

Primul ministru pare să primească, în continuare, informații eronate despre Timișoara. În urmă cu două săptămâni, Florin Cîțu declara că aici sunt 20.000 locuri libere la vaccinare, dar că oamenii nu se înghesuie să se programeze. În realitate, era vorba de vaccinare cu AstraZeneca. La acea vreme, serul nu era recomandat persoanelor cu vârsta de peste 55 de ani. Ca dovadă, acum, după ridicarea restricțiilor și deschiderea listelor de așteptare, sunt aproape 25.000 de oameni din Timiș care așteaptă să se poată programa.

Cât despre școli, din Timiș, lucrurile se văd altfel. Potrivit unui comunicat oficial al Inspectoratului Școlar Județean, „unitățile de învățământ din localitățile cu incidența peste 6 / 1.000 vor suspenda cursurile față în față pentru o perioadă de 14 zile începând cu 22 martie (activitățile didactice urmând a se desfasura on line)”. Mai mult, simularea examenului de bacalaureat pentru liceele din Timișoara, Giroc și Lovrin s-a amânat pentru perioada 12 – 16 aprilie.