13 iulie 2020

Patru arădeni, infectați cu noul coronavirus. Sunt 139 cazuri la nivel național

coronavirus

În România sunt confirmate 139 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Duminică au fost înregistrate 16 cazuri noi. Niciunul nu este din Timiș, dar sunt patru la Arad. Acești pacienți vor fi aduși la Timișoara, pentru tratament.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că duminică, 15 martie, până la ora 17, în România s-au înregistrat 139 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Sunt cu 16 mai mult decât cu o zi înainte, după cum urmează: câte patru cazuri în București și în Arad, trei în Brașov, două în Brăila și câte un caz în Constanța, Teleorman și Iași. Cei din Arad vor fi tratați la TImișoara. La spitalul de la Pădurea Verde sunt internați deja 32 de pacienți.

Vârste între 16 și 71 de ani

„Toate persoanele nou confirmate pozitiv la Covid – 19 sunt fie «contacți» ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Cele 16 persoane au vârsta cuprinsă între 5 ani și 71 de ani. Sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea de sănătate generală a pacienților este bună”, transmite GCS. Există o excepție: un bărbat internat în București, la „Victor Babeș”, care a prezentat complicații, dar a cărui stare este, în prezent, ameliorată.

Sunt în carantină instituționalizată 2.855 de persoane, iar alte 14.640 de persoane sunt în izolare la domiciliu. De asemenea, la nivel național, au fost prelucrate 3.205 teste, în șase unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța. Au fost înregistrate 36 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: