Spitalul „Victor Babeș” se pregătește să preia doar pacienți cu coronavirus. Alții, externați sau transferați

victor babeș

Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara se pregătește să trateze doar pacienții infectați cu noul coronavirus. S-ar putea întâmpla chiar de luni, 16 martie, după ce va instituită starea de urgență. În acest moment, unitatea sanitară este aproape plină.

Numărul pacienților infectați cu noul coronavirus continuă să crească. În țară sunt 131 cazuri, iar în Timișoara sunt internate, în acest moment, 32 de pacienți. La Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” vin oameni din tot vestul țării pentru a fi tratați de această boală. De luni, în România va fi instituită starea de urgență. Se va trece de la un „scenariu” de acțiune la altul.

Pentru Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, asta înseamnă că, în curând, aici vor fi tratați exclusiv pacienții infectați cu noul coronavirus. „Ne pregătim să preluăm toți pacienții cu Covid – 19, conform meotodologiei naționale. Cele șapte centre din țară vor fi dedicate numai pacienților cu Covid – 19”, explică dr. Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al spitalului.

În acest moment, unitatea sanitară este aproape plină. Sunt aproximativ 60 de paturi în fiecare din cele două secții de Boli Infecțioase. Mai sunt libere 14 locuri libere la etajul doi și încă 14 locuri la Chirurgie Toracică.

Cel mai probabil, de luni, Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” va trata numai pacienți infectați cu noul coronavirus. Pacienții care pot fi tratați la domiciliu vor fi externați, iar ceilalți vor fi transferați la alte spitale.

About Post Author