Pasarela Gelu intră în șantier. O firmă din Arad are șase luni la dispoziție s-o termine

pasarela gelu

După trei licitații, Primăria Timișoara va semna contractul pentru Pasarela Gelu, din zona Iosefin. Între timp, angajații de la Horticultura pregătesc terenul pentru începerea șantierului și mută arborii.

La a treia licitație a Primăriei Timișoara pentru reabilitarea pasarelei Gelu-Crizantemelor a fost depusă o singură ofertă, de la asocierea PAB România – Instal Group – Elecon Plus SRL. Prima licitație a fost lansată în noiembrie 2021, la un preț de 9,8 milioane de lei, cu TVA. Au fost depuse două oferte, dar procedura a fost anulată, pentru „abateri grave de la prevederile legislative”. În iunie 2022, consilierii locali au actualizat devizul, iar în iulie a fost lansată o nouă licitație, cu 12,8 milioane de lei, cu TVA. Procedura a fost anulată în septembrie, din lipsă de oferte.

În aceeași lună a fost publicată a treia procedură, la care s-a înregistrat oferta depusă de firma arădeană. Potrivit SEAP, selecția câștigătorului a fost făcută în 13 februarie, dar data atribuirii nu este cunoscută. Primăria se pregătește însă de începerea șantierului și a trimis Horticultura să curețe terenul.

„Pregătim șantierul de la Pasarela Gelu. Mutăm 13 arbori mari din apropiere. În scurt timp începem șantierul pentru reabilitarea pasarelei și dacă arborii ar rămâne aici ar fi grav afectați. Echipele Horticultura Timisoara au relocat deja o parte din ei, în apropiere, tot pe malul Canalului Bega. Nu e o procedură ușoară, dar specialiștii de la Horticultura se vor îngriji ca acești copaci să se acomodeze în noile amplasamente”, anunță primarul Dominic Fritz.

Pasarela Gelu – Crizantemelor, construită în 1949, are 46 de metri lungime și 2,2 metri lățime. Este nevoie de refacerea structurii de rezistență, iar la finele reabilitării, estimaăt să dureze șase luni, va avea zonă pietonală, piste de biciclete şi zonă verde.

About Post Author