Parcarea supraetajată de pe strada Nemoianu va avea SF. La sfârșitul anului

strada Nemoianu

foto: Arhivă

La șase luni de la lansarea licitației pentru SF-ul de la parcarea nouă de la Spitalul „Louis Țurcanu”, a fost semnat și contractul. Dacă totul merge bine, spre finele anului ar putea fi încheiată această fază a documentației. Parcarea va avea 250 de locuri.

Primăria Timișoara a lansat, în luna noiembrie, licitația pentru servicii de proiectare aferente obiectivului „SF Parcare Louis Țurcanu”, de pe str. Iosif Nemoianu nr. 3. Ofertele erau așteptate până în 21 decembrie și au fost în număr de patru. Marți, 10 mai, a fost semnat contractul cu asocierea Studio Art Construct (lider de proiect) – Total Grup Solutions – General Lux Therm – Civ Indust Proiect – Evam Constal. Contractul include și asistență de specialitate pe perioada prestării serviciilor de elaborare a documentației faza PT (proiect tehnic).

Deși suma maximă oferită era de aproape 294.000 lei, cu TVA, oferta acceptată de PMT este mult mai mică, de 188.160 lei, cu TVA. Termenul de realizare a tuturor documentațiilor este de 150 de zile, adică cinci luni.

Lațcău: „Va deservi 1.250 de mașini / zi”

PUD-ul pentru această parcare a demarat în martie 2019. Proiectul prevede o construcție de patru sau cinci etaje, în regim de înălţime 2S/S+P+2E+terasă și etaj parțial. Construcția va fi dotată cu un lift și va avea locuri dedicate persoanelor cu dizabilități. „Avem în vedere dotarea clădirii cu panouri solare ca sursă alternativă prin proiect. De asemenea, șase locuri de parcare vor avea stații de încărcare pentru vehicule electrice și vor fi incluse și locuri pentru biciclete”, transmite viceprimarul Ruben Lațcău. Calculele acestuia spun că, la un număr estimat de locuri de parcare de 250, „cu o ocupare zilnică de 5 mașini / loc / zi, clădirea va deservi 1.250 de mașini / zi”.

Primăria mai vrea să construiască o parcare publică și în zona Oituz. Amplasamentul acesteia va fi stabilit prin Planul Urbanistic Zonal, care este în lucru.

About Post Author