24 ianuarie 2021

Pădurea Verde, tot în grija Romsilva. Primaria trebuie să facă acum studiul pentru parc

pădurea verde

Pădurea Verde, recent trecută la Primăria Timișoara, are administrator. Romsilva, prin Ocolul Silvic Timișoara, va gestiona fondul forestier. Municipalitatea ar trebui să înceapă procedurile pentru studiul pe baza căruia se va face viitoarea pădure-parc.

După ce a preluat în patrimoniu Pădurea Verde, PMT face și pasul următor prevăzut de lege. Consilierii locali au aprobat preluarea pe bază de protocol a celor aproximativ 520 de hectare, dar și încheierea unui contract de administrare cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva – Direcția Silvică Timiș – Ocolul Silvic Timișoara.

Încheierea „unui contract de administrare cu un ocol silvic” era obligatorie. Predarea-predarea se va face pe bază de protocol încheiat între Romsilva și PMT, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii. Contractul între cele două părți va fi valabil până în 22 octombrie 2030 și poate fi prelungit cu acordul părților, prin act adițional.

La finele lunii septembrie, guvernul a aprobat „transmiterea cu titlu gratuit a suprafeței de 519,8412 ha, fond forestier din grupa I funcțională – vegetația forestieră cu funcții speciale de protecție, subgrupa 1.4.a. – păduri special amenajate în scop recreativ (păduri-parc), din domeniul public al statului și din administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva în domeniul public al municipiului Timișoara”.

Ce urmează? Potrivit HG, Primăria Timișoara trebuie să facă, în cel mult doi ani, un studiu pe baza căruia se va face o viitoare pădure-parc. După ce studiul va fi avizat, sunt cinci ani în care trebuie făcută amenajarea. În caz contrar, Pădurea Verde se întoarce la Romsilva.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: