MultipleXity – Muzeul „Corneliu Mikloși” e gata până de Crăciun. Probleme cu stâlpi și litere / FOTO

multiplexity

Șantierul MultipleXity din curtea Muzeului „Corneliu Mikloși” trebuie închis cel târziu până la Crăciun. Constructorul are de refăcut unele lucruri care nu corespund și au fost probleme cu stâlpii. S-a terminat însă plantarea arborilor.

Șantierul de la Muzeul de tramvaie „Corneliu Mikloși”, faza 1 a proiectului MultipleXity, a început în luna mai. Unicul ofertant, asocierea Rogera Prest Com – Rogera, firme specializate în întreținerea de spații verzi, s-a angajat că face totul la un preț de 2,38 milioane de lei, cu TVA. Termenul de execuție: șase luni. Asta înseamnă că totul ar trebui să fie gata până la finele lui noiembrie.

În vară au fost unele probleme cu livrarea de materiale, care au întârziat, așa că a existat o pauză destul de lungă. În ultimele zile însă, se lucrează cu ceva mai mult spor.

„Lucrările sunt avansate, s-a finalizat partea de plantări. Am avut niște probleme cu uzinarea unor stâlpi, în sensul în care n-au fost executați de către un subantreprenor la nivelul de detaliu pe care îl dorim atât noi, cât și proiectantul. Ca atare, a fost nevoie să reuzinăm. Inevitabil, asta ne duce înspre niște întârzieri, dar cu siguranță anul ăsta lucrările se vor finaliza. Dacă nu în această lună, atunci în prima parte a lunii decembrie. Obiectivul este ca până la Crăciun să închidem șantierul, iar de la începutul anului viitor acest spațiu să poată fi folosit de către Centrul de Proiecte”, a explicat, pentru stiridetimisoara.ro, viceprimarul Ruben Lațcău.

Unele lucruri trebuie refăcute

Constructorul are de făcut și alte corecții, pentru că nivelul calitativ al unor detalii a fost considerat necorespunzător.

„Mai sunt niște chestiuni care nu ne mulțumesc. De exemplu, calitatea literelor de pe fațadă nu este la nivelul pe care l-am dorit noi. Cerem constructorului să refacă, pentru că sunt câteva lucruri pe care nu le putem negocia. I-am și spus că nu putem negocia chestiuni care țin de estetică și de calitatea finisajelor. Din acest punct de vedere, în cazul în care lucrurile nu sunt făcute la nivelul de calitate necesar, în mod clar îi cerem să refacă. Au fost mai multe astfel de situații”, mai precizează Lațcău.

Potrivit proiectului aflat în execuție, curtea muzeului de tramvaie va fi reamenajată. Este vorba despre 2.400 mp de suprafață pavată cu piatră naturală și peste 1.000 mp de suprafață vegetală. Trebuie plantați 19 arbori. Vor fi montate un adăpost pentru bicicletă, 15 cadre pentru biciclete, cinci bănci din piatră, trei coșuri de gunoi cu scrumieră, două coșuri pentru reciclarea gunoiului, o cișmea și patru stâlpi de susținere cabluri tramvai și iluminat.

Muzeul „Corneliu Mikloși” este singura parte din viitorul MultipleXity care va putea folosită integral în 2023.

About Post Author