Maraton de vaccinare pe Stadionul CFR. Se pot imuniza și elevii peste 16 ani

Până la 1 iunie, în centrul de vaccinare al Spitalului Militar are loc a doua ediție a maratonului organizat de MApN. Se face atât rapel, cât și prima doză de Pfizer, pentru oricine este interesat. Inclusiv elevi care au împlinit 16 ani.

Stadionul CFR

În centrul de vaccinare al Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” se desfășoară, în perioada 25 mai – 1 iunie, ediția a doua a maratonului de vaccinare organizat la nivel național de MApN. Se va face aici atât rapelul pentru cei care au fost imunizați cu prima doză de Pfizer, cât și vaccinarea elevilor cu vârsta de peste 16 ani.

„În cadrul acestei acțiuni avem posibilitatea de a aloca un flux de vaccinare de 102 locuri, suplimentat la nevoie, cu serul produs de compania farmaceutică Pfizer. Activitatea de vaccinare a elevilor și cadrelor didactice se va desfășura zilnic începând cu ora 12. Campania de imunizare a elevilor este susținută de Inspectoratul Școlar Județean Timiș. De asemenea, pe perioada maratonului de vaccinare se pot imuniza împotriva SARS-CoV-2 și persoanele nevaccinate încă, asigurându-se vaccinarea cu prima doză Pfizer, fără programare prealabilă”, transmite maiorul Cosmin Jian, ofițer de informare și relații publice.

Centrul de vaccinare al Spitalului Militar Timișoara este situat pe stadionul CFR. În paralel cu această activitate, echipe mobile de la SMUT se deplasează în zone izolate și greu accesibile sau la persoane care nu se pot deplasa, în judele Timiș, Arad, Bihor și Caraș-Severin. În 25 mai, echipa mobilă merge la Moravița. De asemenea, personalul medical de la SMUT asigură, între orele 8 și 20, 7 zile din 7, vaccinarea populației în punctul de trecere a Frontierei Borș, județul Bihor.

About Post Author