Mai multe vaccinuri la Timișoara, dar… doar din vorbe. Vin mai puține decât la Cluj și Iași

Degeaba a discutat prefectul Zoltan Nemeth cu vicepremierul Dan Barna. La Timișoara vin mai puține doze de vaccin decât la Cluj, Iași sau Brașov. Următoarea tranșă ajunge în România luni, 8 martie, dar pare că autoritățile nu se prea grăbesc „să accelereze campania de imunizare a timișenilor”.

vaccinuri

În România ajunge luni, 8 martie, o nouă tranșă de vaccinuri de la Pfizer BioNTech. Este vorba despre 224.640 doze, care vor fi aduse cu avionul în București, Cluj-Napoca și Timișoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare. Aceste vaccinuri sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Cum se distribuie

  • Centrul Național de Stocare București: 63.180 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Brașov: 26.910 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 29.250 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Constanța: 25.740 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 24.570 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Iași: 29.250 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 25.740 doze

„Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 15 martie.La acest moment se așteaptă confirmarea oficială din partea firmei producătoare”, transmite Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID- 19.

Numărul de doze crește, dar nu chiar

Nu mai departe de sâmbătă, după ședința CJSU în care s-a decis carantinarea Timișoarei și a comunelor din jur, s-a adus în discuție necesitatea suplimentării numărului de doze pentru această zonă. „Zoltan Nemeth, prefectul județului Timiș, a purtat în ultimele 24 de ore discuții atât cu vicepremierul României Dan Barna, cât și la nivelul Ministerului Sănătății, astfel încât, în cel mai scurt timp, se va trimite spre Timișoara un număr mai mare de doze de vaccin pentru a putea accelera campania de imunizare a timișenilor”, scrie, negru pe alb, pe pagina de Facebook a Prefecturii Timiș.

„A fost o discuție cu președintele CJ, care pe bună dreptate spune că trebuie să intensificăm vaccinarea în zona Timișoarei și în zonele care sunt mai afectate. Acest lucru știu că urmează să aibă loc, să crească numărul dozelor în zone precum Timișoara”, a afirmat, la rândul lui, șeful DSU, Raed Arafat.

Concluzia? La Timișoara va ajunge luni un număr de doze mai mic decât la Iași, Cluj și Brașov, respectiv puțin mai mare decât cel care va fi trimis la Craiova.