Lucian Vărșăndan e de joi la birou. A semnat contractul de director la Teatrul German

lucian vărșăndan

Trei ani și jumătate de probleme, dar Teatrul German de Stat Timișoara are, din nou, director plin. E același: Lucian Vărșăndan, care revine pe funcție, după ce n-a renunțat să-și caute dreptatea în instanță.

„Un lung, lung conflict, care a durat prea mult timp, care a fost total inutil și care a distrus aproape o instituție importantă pentru Timișoara se va sfârși. Și sper că nu doar conflictul se va sfârși, ci va fi și un început pentru o nouă etapă strălucitoare în istoria Teatrului German”, spunea, marți la prânz, primarul Dominic Fritz.

Marți după-amiază, lucrurile s-au clarificat. „Am semnat contractul, iar joi, 11 februarie, va fi prima mea zi de lucru la Teatrul German”, ne-a declarat Lucian Vărșăndan.

Tribunalul Timiș a anulat, în noiembrie 2020, dispozițiile semnate de Nicolae Robu și alte acte administrative legate de cazul Lucian Vărșăndan. PMT a fost obligată de instanță „să continue procedura de analiză a noului proiect de management al reclamantului de la momentul stopării acestei proceduri în 2017”. Municipalitatea nu a făcut recurs, așa că proiectul lui Vărșăndan a fost notat cu 9,52 și a fost admis. Săptămâna trecută a fost semnată și dispoziția de primar, iar acum, contractul între cele două părți. Acesta va fi valabil cinci ani.