Lucian Vărșăndan are dispoziție de primar. Cât mai durează până se întoarce la Teatrul German

lucian vărșăndan

La finele lunii, Lucian Vărșăndan ar trebui să-și reia funcția de director al Teatrului German, dacă totul merge bine. Dispoziția de primar a fost semnată deja, urmează discuțiile pe marginea contractului de management. Vărșăndan ar urma să se întoarcă la TGST după mai bine de trei ani de „odisee” cu Primăria Timișoara.

Proiectul de management al lui Lucian Vărșăndan, pentru Teatrul German, a obținut nota 9,52 la evaluare. Procedura a fost impusă de instanță, care a anulat toate dispozițiile semnate de Nicolae Robu legate de cazul Vărșăndan.

Tribunalul Timiș a anulat, în noiembrie 2020, dispozițiile semnate de Nicolae Robu și alte acte administrative legate de cazul Lucian Vărșăndan. PMT a fost obligată de instanță „să continue procedura de analiză a noului proiect de management al reclamantului de la momentul stopării acestei proceduri în 2017, cu specialiștii Matioc Stela-Maria și Medinschi Georgeta”. Municipalitatea nu a făcut recurs, așa că, în 26 ianuarie, pe siteul PMT a fost afișat rezultatul evaluării proiectului de management depus de Lucian Vărșăndan. Comisia formată din Georgeta Medinschi și Balazs Attila l-a notat cu 9.52 și l-a fost declarat admis.

Când se întoarce Lucian Vărșăndan

Marți, 2 februarie, Dominic Fritz a semnat și dispoziția de primar obligatorie în acest caz. Este, așadar, o chestiune de zile până la revenirea lui Lucian Vărșăndan la Teatrul German. „Mă întorc la teatru când se finalizează negocierea contractului de management. Estimez că în următoarele puține săptămâni. Legea prevede un termen maximal de 30 de zile, în care părțile trebuie să convină. Aceste zile «curg» de la comunicarea publică a rezultatului, care s-a produs săptămâna trecută, deci mai avem până în trei săptămâni”, a declarat, pentru stiridetimisoara.ro, Vărșăndan.

Acestuia nu i-a parvenit încă dispoziția de primar. „Eu nu încă nu am primit decizia primarului, mai sunt de pus la punct mici detalii. Este un contract-cadru, dintr-un ordin al ministrului Culturii, în cadrul căruia părțile negociază clauzele pe care și le-ar dori în acest contract”, explică Lucian Vărșăndan. Ce urmează pentru TGST? Depinde. „Doar din perspectiva mea subiectivă, exterioară, fără contact cu realitatea datelor, proiectelor, cifrelor din interior, nu pot să mă hazardez să spun una sau alta. Întâi să ajung la fața locului”, afirmă, prudent, fostul / viitorul director.

Lucian Vărșăndan a fost îndepărtat de la conducerea Teatrului German de Stat Timişoara (TGST) în toamna lui 2017. Întreaga poveste, aici. TGST a avut, după plecarea lui Lucian Vărșăndan, un director interimar inginer mecanic. Abia din septembrie 2020, actrița Ioana Iacob a fost numită interimar în acest post.